Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Пересічники" влаштували автопробіг вулицями Ужгорода

"Пересічники" влаштували автопробіг вулицями Ужгорода

Сьогодні в Ужгороді знову гамірно – власники авто з іноземною реєстрацією нині влаштували автопробіг. Головна вимога незмінна з минулого тижня – аби представники влади не забули про питання збільшення терміну перебування авто з іноземною реєстрацією на території України. Активісти переконують – сьогодні це питання мають розглянути у ВР. Минулого тижня на зустрічі з прем’єром дійшли часткової згоди – автовласникам запропонують довгострокове розмитнення.

ВІДЕО ДНЯ

"Мова йде про те, що ми будемо сплачувати певні платежі за користування такими транспортними засобами на території України", – каже учасник акції Віктор Качур.

Якщо авто коштувало 2 тисячі євро, то щорічний митний платіж складе орієнтовно 160 євро. Таку суму люди платити готові.

Реклама

"Так, я готова сплатити. Бо найдорожче, що в нас є – це час. А ми його по 5 годин простоюємо, дітей не бачимо, беремо їх з собою. Вони з нами сидять, в машині гріються, чекають. Далі не може так бути", – мовила власниця .

Та все ж частина водіїв проти, мовляв сплатити 160 євро зможе теж далеко не кожен, тому все ж розраховують, що народні обранці збільшать термін перебування таких авто в Україні. Під час пробігу водії були під стінами Закарпатської ОДА, згодом попрямували до КПП «Ужгород», потім – у Чоп до україно-угорського кордону. Кажуть: мітингуватимуть доти, поки питання не вирішиться на користь людей. Сьогодні крім Ужгорода такі ж автопробіги відбулися в Чернівцях, Луцьку, Львові та в Києві – переконують активісти.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно