Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді вшанували жертв геноциду

В Ужгороді вшанували жертв геноциду

Із площі Поштової до Набережної Незалежності пройшла скорботна хода до площі перед медичним факультетом УжНУ – місця освячення наріжного каменю, де буде встановлено пам’ятник жертвам голодоморів.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у траурній ході взяли сотні людей, серед яких голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик, Ужгородський міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, перший заступник міського голови Іштван Цап, секретар міської ради Андріана Сушко, керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, депутати міської ради, керівники обласних відомств та установ, правоохоронних органів, працівники виконкому міської ради, представники патрульної поліції, священнослужителі, військовослужбовці та інші. Сотні людей принесли колоски пшениці та запалили лампадки.

“Майбутній пам’ятник буде нагадувати нам про світлі душі невинно убієнних людей. І буде спонукати нас до побудови такої держави, при якій ніхто ні сьогодні, ні завтра не увірветься у нашу домівку і не забере останнє в дітей, як це робила в 20-30-40-х роках більшовицька влада. Запалимо сьогодні свічку у пам’ять про душі померлих від голоду українців”, — сказав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Реклама

«Сьогодні ми зібралися з вами у місці, де буде встановлено пам’ятник жертвам голодоморів в Україні. Тоталітарний більшовицький режим прагнув знищити українське селянство, довів до зубожіння мільйони українців, у багатьох забрав життя… Народ, який не пам’ятає свого минулого – не має майбутнього. І наше з вами завдання – ніколи не забувати про це і зробити все можливе, щоб ці страшні сторінки історії ніколи не повторилися, - підкреслив міський голова Богдан Андріїв. Він також повідомив, що оголошено конкурс, на якому оберуть найкращий проект майбутнього пам’ятника.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду, а священнослужителі різних конфесій провели поминальну панахиду та освятили наріжний камінь.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно