Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати облради погодили надання одноразової допомоги військовим та потерпілим від пожежі

Депутати облради погодили надання одноразової допомоги військовим та потерпілим від пожежі

Депутати облради погодили надання одноразової допомоги військовим та потерпілим від пожежі

Днями свої засідання провели комісії: з питань екології та використання природних ресурсів, яку очолює Оксана Біров, а також з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення під керівництвом Михайла Софілканича, в засіданнях яких взяли участь в/п голови облради Йосип Борто та заступник голови ради Петро Грицик.

ВІДЕО ДНЯ

Комісія з питань екології та використання природних ресурсів вивчила проекти рішень щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердження проекту зон санітарної охорони, дано відповіді на всі листи та звернення тощо, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

На комісії з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення упродовж усього засідання велася жвава дискусія. Так, погоджено надання  одноразової матеріальної допомоги у сумі 10 тисяч грн. колишньому військовослужбовцю, призваному за мобілізацією Михайло Даниличу, який визнаний інвалідом І-групи внаслідок травми, пов’язаної з проходженням  військової служби, та сім’ї загиблого військовослужбовця з Ужгорода Михайла Волянюка у сумі 100 тисяч грн. Розглянули всі заяви потерпілих від пожежі краян та погодили надання їм одноразової матеріальної допомоги по 10 тисяч кожному .

Реклама

З неабияким інтересом вислухали розробників проекту,зокрема заступника директора департаменту соціального захисту населення Віктора Мацола  з внесення змін до програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 рр. Цікавились реалізацією рішення про надання матеріальної допомоги важко хворим краянам в рамках цієї програми, оскільки є нарікання людей на складну  процедуру. Він повідомив, що відповідно до затвердженого рішення  облради від 17 березня ц.р. був визначений Порядок, відповідно до якого комісія департаменту охорони здоров’я приймає рішення про необхідність такої допомоги, погоджує його з постійними комісіями  облради з питань бюджету та з даною профільною комісією, та у разі погодження подає клопотання на адресу голови облради або голови ОДА. Вони на підставі отриманих документів своєю резолюцією доручають департаменту соцзахисту населення виплатити таку допомогу. Останній, у свою чергу відповідно до плану асигнувань за даним напрямком, подає документи на оплату в органи держказначейства. Він також інформував, що розмір кошторисних призначень за цим напрямом на поточний рік складає 9943,9 тис.грн.

За на 10 листопада 2016 року департаментом отримано пакети документів на виплату  матеріальної допомоги 85 громадянам.  Документи до виплати не впорядковано належним чином, в багатьох відсутні банківські реквізити, потребують уточнення персональних даних і т. д. На сьогодні подано документи на виплату через банківські установи на картковий рахунок  в органи держказначейства 63 особам на суму 5446,6 тис.грн.  Решта документів опрацьовується.

Реклама

Відтак пропонувалось спростити цей Порядок та вносили різні пропозиції. Серед таких була і пропозиція розподілити ці кошторисні призначення у рівних частинах між депутатами і нехай вони своєю резолюцією під особисту відповідальність  доручають департаменту соцзахисту населення виплатити таку допомогу заявникам.

Зважено підійшли депутати до пропонованих змін до раніше ухвалених Програми та до нових програм у галузі економіки, туризму, підприємництва, культури і спорту.  Розглянули депутати і низку пропонованих проектів рішень про надра, майно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно