Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Пересічники" розповіли про те, чому їм не дозволяють розвертатися на кордоні

"Пересічники" розповіли про те, чому їм не дозволяють розвертатися на кордоні

"Пересічники" розповіли про те, чому їм не дозволяють розвертатися на кордоні

Ще в листопаді на КПП «Ужгород» на нейтральній території з’явилася огорожа, яка унеможливила розворот автомобілів для здійснення так званої «пересічки». Активісти надіслали інформаційний запит до Чопського прикордонного загону, а також до фіскальної служби, аби ті пояснили на підставі чого наразі заборонений розворот, який був дозволений на цьому ж КПП в попередні 5 років.

ВІДЕО ДНЯ

"Повертаючись до відповіді, яку ми отримали від митниці – хочу сказати, що вся інфраструктура належить митниці саме. І вони мають нею розпоряджатися і оскільки митниця не давала дозвіл на встановлення таких парапетів, то огорожа встановлена не законно", – каже активіст Павло Білецький.

Маючи відповідь митниці, активісти спробували все ж здійснити розворот, незважаючи на огорожу. Спроба закінчилась конфліктом на кордоні.

Реклама

"Коли ми зробили те маленьке коло, до нас підбігли прикордонники і почали кричати. І дійшло до того, що 5 чоловік на мене накинулися не зрозуміло по якій причині. Почали мене скручувати, я питаю «за що?», і ніхто нічого не може сказати. Зробили мені затримання я і на руках мав синці, пошкодив спину і ноги побив, бо вони мене прижали і якби не працівники поліції не втрутилися, не знаю чим би то закінчилося", – мовив "пересічник" Віталій Тереля.

Допоки питання «пересічки» не вирішать на законодавчому рівні активісти все ж просять повернути попередні правила. Це дозволить уникнути зайвих черг на конфліктів на кордонах. Разом з тим активісти сподіваються на якомога швидше прийняття бодай одного законопроекту, який врегулював би ці питання.

Реклама

"Будь-який законопроект – це буде крок вперед. Який би він не був. Бо досі депутати взагалі не звертали увагу на ці питання. Чи це буде 200 доларів, чи тимчасове ввезення, чи застосування розробленого нами проекту розмитнення авто без обмежень", – сказав Павло Білецький.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно