Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ціна ялинок в Ужгороді: без чіпів – за 150 гривень, легальні – 600

Ціна ялинок в Ужгороді: без чіпів – за 150 гривень, легальні – 600

Ціна ялинок в Ужгороді: без чіпів – за 150 гривень, легальні – 600

Видання вирішило завітати на так званий "п’яний базар" в Ужгороді і дізнався, які ялинки там продають, за скільки, і, головне, чи є на це відповідні документи. 

ВІДЕО ДНЯ

Тут продавці утворили довгий зелений ряд. Приходь і вибирай. Першими в око впадають штучні ялинки. Цінник повішено лише на одному невеликому деревці. Така штучна "радість" вартує 300 гривень. Питаємо в продавчині, чи розкуповують штучні ялинки: "Так, люди все більше їх купують, бо у порівняння з цінами на "живі", це економніше. Зараз у нас найдорожча ялинка 650 гривень. Великі за 2 тисячі ми не продаємо, бо люди не беруть". 

А от сім’я Віталіка придбала 2-метрову штучну красуню всього за 800 гривень по акції. "Ми купили ялинку цього року штучну, а не як "завжди". Троє членів сім’ї проголосували "за", лише тато був проти. Каже, що в домі має бути запах хвої. Лише так відчувається Новий рік. А мені штучна більше подобається. Ми вже повинні перестати вирубувати ліси", – каже хлопець.

Реклама

Ідемо на запах "живих" ялиночок. Ні цінників, ні чіпів немає. Їх відсутність підтверджує і сам продавець Микола: "Лісництво, де ми брали дерева, не мало документів. Відповідно, і у нас нема". Хлопець каже, що продати залишилося мало ялинок, а ті, які не продадуться, поїдуть назад. Отож, дерева без документів коштують від 150 до 400 гривень.

Якщо ви бажаєте придбати легальні ялинки, то будьте готові за таку "розкіш" доведеться викласти більше: "Стоїмо тут законно, але це все не безкоштовно, тому і ялинки в нас дорожчі", – жаліється продавець. Приміром така ялинка (на фото нижче) обійдеться у 600 гривень.

Реклама
Ціна ялинок в Ужгороді: без чіпів – за 150 гривень, легальні – 600 – 01

Ці густі вічнозелені красуні вишикувала в ряд їх майстриня. Коштують такі ялинки 250 гривень. "Є і дешевші, за 25 гривень, але вони зовсім маленькі", – каже Марія. На виготовлення одного дерева в неї іде близько півгодини.

Ціна ялинок в Ужгороді: без чіпів – за 150 гривень, легальні – 600 – 02
Реклама

На цій точці із документами також усе в порядку. Жінка одразу погодилася показати нам їх показати. Щоправда, чіпів на ці ялинки не поставили...

 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно