Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Після Нового року частина ужгородців залишилась без провідних українських телеканалів

Після Нового року частина ужгородців залишилась без провідних українських телеканалів

Після Нового року частина ужгородців залишилась без провідних українських телеканалів

У перший день Нового 2017-го року з телеекранів абонентів однієї з мереж кабельного телебачення в Ужгороді зникли деякі українські телеканали. Насамеред, йдеться про телеканали медіагруп "1+1 медіа" (1+1, 2+2, ТЕТ) та "StarLightMedia" (Новий, ICTV, СТБ, М1). Про це повідомляють ужгородці у соціальних мережах.

ВІДЕО ДНЯ

Причиною цього є те, що 1 січня починає діяти закон, який змінює правила трансляції українського кабельного телебачення. Так, провідні телевізійні групи отримують право вимагати від операторів кабельного телебачення плату за свій продукт в їх мережах.

Як розповів інтернет-виданню "PMG.ua" директор однієї з мереж кабельного телебачення Ужгорода Ярослав Яцола, з Нового року медіагрупи вимагають високу ціну за трансляцію телеканалів у кабельний мережах. "Холдинги пропонують трансляцію телеканалів попакетно разом з телеканалами, які не є рейтинговими та популярними серед глядачів. Я не хочу змінювати вартість соціального пакету, оскільки частина абонентів проклинатиме мене", – мовив пан Ярослав.

Реклама

Наразі, за його словами, транслюють телеканали холдингів "Inter Media Group" (Інтер, НТН, К1, Ентер-фільм, Піксель) та "Медіа Групи Україна" (Україна, НЛО TV, Футбол 1/2). А щодо трансляції інших каналів ведуться перемовини. " Зараз ми робимо все щоб якнайшвидше і, відповідно до чинного законодавства та ліцензійних умов, домовитися з усіма українськими медіагрупами щодо ретрансляції українських телеканалів на прийнятних умовах", – зауважив керівник кабельної мережі.

Щодо інших кабельних мереж Ужгорода та Мукачева, то у їх абонентів усі українські телеканали не зникли. Щоправда, тарифи на послуги кабельного телебачення, зважаючи на вартість ретрансляції, зросла вже з 1 січня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно