Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Із вулиці Корзо в Ужгороді прибрали намет "Народної люстрації"

Із вулиці Корзо в Ужгороді прибрали намет "Народної люстрації"

Із вулиці Корзо в Ужгороді прибрали намет "Народної люстрації"

Із центральної пішохідної зони Ужгорода нарешті прибрали намет Всеукраїнської громадської організації "Народна люстрація", який ніколи з часу встановлення не виконував жодну протестну чи агітаційну функцію, а лише захаращував історичну частину міста.

ВІДЕО ДНЯ

Повідомлення про встановлення намету надійшло до Ужгородської міської ради ще наприкінці липня 20015 року. Однак те, що відбувалося в палатці на Корзо впродовж тривалого часу, абсолютно не відповідало оголошеній меті акції, порушувало Правила благоустрою, викликало обурення ужгородців та гостей міста, – повідомляє Ужгородська міська рада.

На початку квітня 2016 року працівники виконавчого комітету Ужгородської міської ради провели перевірку і встановили, що представників/членів громадської організації "Народна люстрація" в наметі та поряд із ним немає, як і жодних агітаційних матеріалів чи технічних засобів для ведення агітації. Натомість у палатку затягли власність громади міста – лавки з числа тих, що встановлені у центральній пішохідній частині Ужгорода, поламали їх, там у брудних спальних мішках ночували невідомі, котрі відмовилися представитися і показати хоч які-небудь документи. У були також електрична плитка для приготування їжі, пляшки від алкогольних напоїв та чимало сміття.

Реклама

Схожі речі, зокрема й розкладачки, неодноразово виявляли при подальших перевірках і члени робочої групи, створеної на виконання розпорядження міського голови Ужгорода Богдана Андріїва від 27 квітня минулого року.

Міська влада Ужгорода в межах повноважень застосовувала всі наявні засоби аби намет демонтували і прибрали. Громадська організація, яка подавала повідомлення про акцію протесту, не дотримала заявлених у ньому умов проведення безстрокової акції. 24 травня Ужгородська міська рада надіслала листа (№ 03-22/261) Всеукраїнській громадській організації "Народна люстрація", в якому повідомила про це і вимагала припинити проведення акції на вул. Корзо, 17. Однак це звернення проігнорували.

Реклама

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради звертався і до суду з позовом до Всеукраїнської громадської організації "Народна люстрація" про заборону проведення акції громадського протесту з установкою намету.

Із представниками/учасниками ГО постійно проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу і нарешті домоглися демонтажу намету. У новому, 2017 році, в центрі Ужгорода вже немає палатки, яку встановлювали нібито для політичної пропаганди, а насправді слугувала нічліжкою і звалищем сміття.

Із вулиці Корзо в Ужгороді прибрали намет "Народної люстрації" – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно