Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЗакДУ: Балога ввів в оману Кабмін

ЗакДУ: Балога ввів в оману Кабмін
Президенту України Януковичу В.Ф. Прем’єр-міністру України Азарову М.Я. Міністру освіти і науки,...

Президенту України Януковичу В.Ф.

ВІДЕО ДНЯ

Прем’єр-міністру України Азарову М.Я.

Міністру освіти і науки, молоді та спорту України Табачнику Д.В.

Реклама

Голові Закарпатської державної адміністрації Ледиді О.О.

Вельмишановний пане Президенте!

Реклама

Шановний Миколо Яновичу!

Шановний Дмитре Володимировичу!

Шановний Олександре Олександровичу!

Реклама

Як стало відомо з інформації у закарпатських ЗМІ, поширених політичною партією «Єдиний центр», на засіданні Кабінету Міністрів України 17 серпня 2011 року, з голосу, без проходження встановленої процедури погодження, розглядалося питання про внесення змін до розпорядження КМУ від 10 серпня поточного року № 760-р щодо реорганізації вищих навчальних закладів Закарпатської області.

Під час такого розгляду, його ініціатором (лідером політичної партії «ЄЦ»), було проінформовано Кабінет Міністрів, що пропоновані ним зміни до розпорядження підготовані «професіоналами освіти» та погоджені у трудових колективах трьох вищих навчальних закладів, які ліквідуються внаслідок простого механічного приєднання до четвертого, як передбачається можливою «новою редакцією» розпорядження.

Інформуємо Вас, що цим самим Кабінет Міністрів було введено в оману. Вважаємо недопустимим прецедентом можливе прийняття рішення, яке стосується 10 000 осіб – членів колективів вищих навчальних закладів без їх участі і навіть без належної експертизи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Запропоновані з голосу на засіданні Уряду «зміни» повністю перекреслюють сутність прийнятого раніше розпорядження, яким передбачено рівноправне об’єднання вишів зі створенням на їх базі нової юридичної особи.

4000-й колектив Закарпатського державного університету висловлює рішучий протест проти обговорення питання, яке визначає подальшу долю його кожного студента та викладача, без попереднього вивчення думки і позиції професорсько-викладацького складу, Студентської ради, профспілкового комітету.

Вважаємо неприпустимим механічне приєднання (ліквідацію) одного з найсучасніших Європейських вишів 4-го рівня акредитації,з розвинутими міжнародними зв’язками, потужною матеріальною та найпотужнішою в регіоні базою інформаційно-комп’ютерних технологій, яким є Закарпатський державний університет, до Ужгородського національного університету з його безпрецедентно занедбаною за останні роки навчально-науковою та матеріальною базою.

Можливе прийняття вищезгаданих «змін» до розпорядження КМ грубо суперечитиме чинному законодавству України та покладеним на неї міжнародним зобов’язанням, пов’язаним з її входженням до Європейського освітнього простору.

Реклама

Затвердженим та зареєстрованим у встановленому порядку у Міністерстві освіти і науки України Статутом Закарпатського державного університету передбачено, що будь-яка реорганізація закладу можлива тільки за погодженням трудового колективу. Будь-яка інша процедура обов’язково буде оскаржена колективом у судовому порядку як у вітчизняних, так і в міжнародних судових інституціях. Залишаємо за собою право звернутися також за підтримкою до Міжнародних освітньо-наукових організацій, членами яких є університет.

Просимо Вас дати доручення, при підготовці запропонованої так званої «нової редакції» рішення Уряду, щодо реорганізації закарпатських вищих навчальних закладів, якщо така буде готуватися, вилучити положення, що стосуються Закарпатського державного університету, тим самим, крім іншого, запобігти проведенню масових акцій протесту у колективі на передодні свята 1-го вересня.

За дорученням колективу, з повагою

Ректор Закарпатського державного університету, доктор технічних наук, професор, член ради ректорів Європи, член вчених Рад та почесний доктор ряду зарубіжних університетів

Ф.Г.Ващук

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно