Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородці відзначили День Соборності України

Ужгородці відзначили День Соборності України
ВІДЕО ДНЯ

Урочистості до Дня Соборності України пройшли сьогодні в Ужгороді. У них взяли участь керівники області Геннадій Москаль, Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, народий депутат України Валерій Лунченко, очільники силових структур, дипломати, духовенство, багато ужгородців, зокрема молоді.

Низку заходів розпочали відкриттям на Будинку профспілок на площі Народній пам’ятної дошки видатному науковцю, політичному і громадському діячеві Михайлу Грушевському. Коротко про символізм, закладений в образі Грушевського на пам’ятній дощці, розповів її автор Богдан Корж.

Реклама

Відтак вшанували пам’ять Великого Кобзаря. Поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Народній, кілька композицій виконав Заслужений академічний Закарпатський народний хор, – інформує Ужгородська міська рада.

Керівництво області та міста очолило колону ужгородців, які пронесли з площі Народної до пам’ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності 100-метровий прапор України. До цього монумента теж поклали квіти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно