Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міська рада назвала ціну покриття аеродрому та заборонила кури-гриль

Міська рада назвала ціну покриття аеродрому та заборонила кури-гриль

Міська рада назвала ціну покриття аеродрому та заборонила кури-гриль
Сьогодні відбулася 12-а сесія Мукачівської міської ради 6-го скликання. Крім традиційних питань про встановлення меж землекористувань та передачу, надання і вилучення земельних ділянок громадян...

Сьогодні відбулася 12-а сесія Мукачівської міської ради 6-го скликання. Крім традиційних питань про встановлення меж землекористувань та передачу, надання і вилучення земельних ділянок громадян міста, депутати прийняли 3 рішення з категорії "різне".

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, затвердили стартову ціну продажу 10998 бетонних плит Мукачівського аеродрому. Нагадаємо, що на минулій сесії було прийняте рішення продати їх одним лотом, стартова ціна якого тепер складає 7760188,80 грн. За нашими підрахунками, це біля 705 гривень або 88 доларів США. Як нам повідомили у відділі збуту Мукачівського ЗЗБіКу, вартість плити перекриття 6х1 м - 1296 грн (6х2 вони не випускають), відповідно 6х2 коштуватиме 2592 гривні, більш ніж у чотири рази більше, ніж аеродромні плити. Звичайно, треба враховувати амортизацію плит, хоча за військовими будівельними технологіями для цих плит використовувався класс морозостійкости бетона F200. 200 – це кількість заморожень до втрати міцності матеріалу нижче норми. Безсумнівно, вимоги до сучасних плит набагато менші. Ще цікаве питання - а чи є на аеродромі така кількість плит? Чомусь мені здається, що майже 11 тисяч плит існують тільки на папері, деяка частина вже давно слугує перекриттям у будівлях підприємливих мукачівців.

Наступним питанням міська рада спрямувала вільний залишок коштів загального фонду міського бюджету - а це більше 450 тисяч гривень - до управління комунального господарства. Наскільки ми зрозуміли з виступу начальника фінвідділу, кошти направлені на погашення боргів  Водоканалу.

Реклама

Ще одне важливе для громади рішення прийняла міська рада Мукачева, вилучивши кури-гриль з переліку дозволеної для реалізації продукції в малих архітектурних формах.

Після прийнятих регламентних рішень, депутати прийняли до відома два звернення до Президента, озвучені депутатом від "Батьківщини" Іваном Колядком, щодо ветування Закону, яким планується збільшувати вік виходу на пенсію та щодо недопущення політичних репресій, що мають місце в країні.

Реклама

На сесії був присутній голова Закарпатської облради Іван Балога, який похвалив депутатів за злагоджену роботу. Адже усі питання порядку денного були розглянуті за 20 хвилин. Іншими словами, проголосували без обговорення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно