Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Міжгірщині рятувальники навчали людей попереджати пожежі в побуті

На Міжгірщині рятувальники навчали людей попереджати пожежі в побуті

На Міжгірщині рятувальники навчали людей попереджати пожежі в побуті

За статистикою, найбільш поширеними причинами виникнення пожеж є порушення правил експлуатації пічного опалення, газового та електрообладнання. І прикро, бо в окремих випадках за свої помилки люди платять занадто дорогою ціною – життям.

ВІДЕО ДНЯ

З початку року на Закарпатті вже сталося 104 пожежі, внаслідок яких четверо громадян загинуло та ще шестеро отримали різного ступеню важкості опікові травми, – констатує Управління ДСНС України в Закарпатській області.

Аби попередити лихо, рятувальники використовують різні форми профілактичної роботи серед населення. Головне їх завдання -  донесення до свідомості людей необхідності дотримання правил пожежної безпеки.

Реклама

24 січня один із подібних заходів пройшов на території Міжгірського району, під час якого місцеві рятувальники проводили роз’яснювальну роботу серед мешканців с. Пилипець. У даному населеному пункті нараховується 412 дворогосподарств, де проживає 1360 людей.

У ході відпрацювання працівники Міжгірського районного відділу Управління ДСНС області роз’яснювали селянам правила поведінки в побуті, під час користування пічним опаленням, електричними електронагрівальними приладами та заходами безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Реклама

Рятувальники спільно з активом села проводили подворові обходи, де перевіряли протипожежний стан помешкань громадян та надавали усні рекомендації щодо усунення недоліків.

Користуючись нагодою, представники ДСНС також відвідали сільську бібліотеку та  загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. У навчальному закладі провели виступ серед учнів 11 та 12 класів на тему: «Як себе поводити в різних життєвих ситуаціях». Також продемонстрували учням як користуватися первинними засобами пожежогасіння та провели профорієнтаційну роботу, яка стосувалася правил вступу до вищих навчальних закладів системи ДСНС України. А для кращого засвоєння інформації учням роздали листівки на протипожежну тематику.

Також, враховуючи авторитет та вплив церкви на свідомість громадян, працівники ДСНС відвідали й місцеві православний та греко-католицький храми. У ході спілкування зі священнослужителями рятувальники звернулися до них з проханням пропагувати основи безпечної життєдіяльності. У свою чергу святі отці запевнили присутніх, що після богослужінь будуть звертатися до вірян з проханням дотримуватися правил пожежної та особистої безпеки, а також робити все необхідне аби запобігти лиху у власних дворогосподарствах.

Реклама
На Міжгірщині рятувальники навчали людей попереджати пожежі в побуті – 01
На Міжгірщині рятувальники навчали людей попереджати пожежі в побуті – 02
На Міжгірщині рятувальники навчали людей попереджати пожежі в побуті – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно