Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вечір пам’яті Володимира Висоцького в Ужгороді зібрав понад півтори сотні слухачів

Вечір пам’яті Володимира Висоцького в Ужгороді зібрав понад півтори сотні слухачів

Вечір пам’яті Володимира Висоцького в Ужгороді зібрав понад півтори сотні слухачів

25 січня в читальній залі головної книгозбірні області ніде було впасти яблуку. Такий інтерес в ужгородців викликав творчий вечір «Володимир Висоцький : політ триває».

ВІДЕО ДНЯ

В Закарпатській обласній науковій універсальній бібліотеці ім. Ф.Потушняка зібралось чимало прихильників творчості Володимира Висоцького. Висоцький особливо прославився виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури він зачіпав цілу низку заборонених тем, через що і сам багато в чому був під забороною, – в радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магнітоальбомах, – йдеться у повідомленні Євгенії Напуди, завідувачки відділом обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка.

Під час вечору звучали пісні Висоцького у виконанні Роберта, Мирослава та Любові Голованенко, Сергія Соболя, Ігоря та Мар’яни Кравченків, Володимира Симулика. Також декламували вірші Андрій Колесник«Человек за бортом» та Уляна Піясюк «Варшавськое восстание».

Реклама

Свої думками про творчість улюбленого музиканта ділилися Владика Кирило – єпископ закарпатський та ужгородський української автокефальної церкви, професор, історик та публіцист Сергій Федака.

Головний організатор вечора Олександр Сусік підійшов до події серйозно. Спеціально для вчорашнього дійства він разом із небайдужою до творчості Висоцького командою зняв фільм «Ужгород слідами Володимира Висоцького», який переглянули всі присутні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно