Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чехи допоможуть збудувати школу в Бабичах та садочок в Чинадієві

Чехи допоможуть збудувати школу в Бабичах та садочок в Чинадієві

Чехи допоможуть збудувати школу в Бабичах та садочок в Чинадієві
У вівторок, 19 липня, голова обласної ради Іван Балога здійснив робочу поїздку у Воловецький та Міжгірський райони в ході якої оглянув об’єкти, які наступного року претендуватимуть на спільне...

У вівторок, 19 липня, голова обласної ради Іван Балога здійснив робочу поїздку у Воловецький та Міжгірський райони в ході якої оглянув об’єкти, які наступного року претендуватимуть на спільне фінансування у рамках співпраці з чеським краєм Височіна.

ВІДЕО ДНЯ

Домовленість, про те, що і в наступному році чеська сторона фінансуватиме ремонт та реконструкцію соціальних об’єктів Закарпаття було досягнуто під час червневої поїздки нашої делегації до Височіни. Нагадаємо, що у рамках підписаної угоди між Закарпатською областю та краєм Височіна Чеської Республіки з 2008-го року реалізовано ряд спільних проектів у сфері освіти, соціального захисту населення, культури, екології та туризму. Як вже повідомлялося, у 2011 році крайові депутати Височіни виділили 5 млн. чеських крон на виконання спільних проектів. Цьогоріч список для спільного фінансування великий – 11 об’єктів: будинок культури у Дубовому (Тячівський р-н), спортзал у В. Бичкові (Рахівський р-н), лікарня у Колочаві (Міжгірщина), садок і школа у Стужиці (Великоберезнянський р-н), школи в Бабичах (Мукачівський р-н), Лазещині (Рахівський р-н) та садочки в Чинадієві (Мукачівський р-н) Великій Копані (Виноградівський р-н), Волівцях та Невицькому (Ужгородський р-н).

У вівторок голова обласної ради Іван Балога відвідав ряд населених пунктів гірської Воловеччини та Міжгірщини, де оглянув школи, дитсадки та фельдшерсько-акушерські пункти, які потребують оновлення. Відбулися зустрічі з сільськими головами, депутатами різних рівнів, керівництвом районів.

Реклама

- При визначенні закладів, що спільно фінансуватимуться насамперед будемо враховувати думку громад. В першу чергу оновлюватимемо дитячі садочки, школи, амбулаторії та сільські клуби. Остаточний перелік буде узгоджено з чеською стороною, опісля буде визначено й суму, необхідну для ремонту та реконструкції цих закладів, – констатував Іван Балога.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно