Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Паводок на Мукачівщині: найкритичніший напрямок Кольчино – Кленовець

Паводок на Мукачівщині: найкритичніший напрямок Кольчино – Кленовець

Паводок на Мукачівщині: найкритичніший напрямок Кольчино – Кленовець
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні зранку, 03 лютого, під керівництвом голови Мукачівської РДА Сергія Гайдая відбулося термінове засідання комісії з ТЕБ та НС (техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій).

Під час засідання були окреслені першочергові заходи та скоординовано роботу всіх служб району, адже з ночі надходила тривожна інформація про інтенсивний підйом рівнів води у річках.

Реклама

Після кількахвилинної наради, голова адміністрації Сергій Гайдай разом з начальником Мукачівського міськрайонного відділу УДСНС України в Закарпатській області Василем Голишем виїхали та оглянули один з найкритичніших напрямків: Кольчино – Кленовець.

Побачене – вразило. По дорозі до села Кленовець назустріч транспорту текли крижані ріки, брили льоду плили за течією та створювали затори на дорозі, – йдеться у повідомленні Мукачівської РДА.

Реклама

Рух транспорту по даному напрямку ускладнено, затоплені окремі дворогосподарства. На місці працюють водники району та бригада УДСНС. Причина паводку – льодові затори, які діють як дамба, спрямовуючи повноводні річки змінювати русло та виливатися на дорогу.

У даному випадку спостерігається льодовий затор на річці Визниця, течія підмиває міст у селі Кленовець.

Робота з ліквідації заторів триває. Ситуацію ускладнює наявність нафтопроводу «Дружба». До сова, нафтовики також моніторили ситуацію, то ж вдалося на місці скоординувати подальші дії.

Реклама

Наразі один з льодових заторів вдалося частково ліквідувати, то ж крижана ріка, що текла вулицями Кленовця та Кольчина, спала. Але разом з тим, залишається загроза підтоплення дворогосподарств села Шелестово.

Проблемними ділянками також залишаються села Зняцівської сільради, Обавської сільради.

Працівниками водного господарства (Мукачівське МУВГ) підготовано тисяча мішків, які по мірі необхідності будуть наповнені відсівом та служитимуть для блокування води до подвір’я мешканців району.

По всім напрямкам ведеться спостереження та вживаються першочергові заходи по локалізації паводку.

«Наразі важко оцінити масштаби стихійного лиха, але робимо все можливе, щоб ситуація з підтопленнями залишалася контрольованою, – каже очільник району Сергій Гайдай, – всі служби району працюють скоординовано, у разі потреби допоможуть і військові. Наша задача – мінімізувати наслідки стихії та забезпечити безпеку мешканцям району».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно