Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Парки та сквери в обласному центрі облаштовуватиме розробник ландшафтної карти Львова

Парки та сквери в обласному центрі облаштовуватиме розробник ландшафтної карти Львова

Парки та сквери в обласному центрі облаштовуватиме розробник ландшафтної карти Львова

Днями в Ужгороді знову побував розробник ландшафтної карти Львова, проектів реконструкції Стрийського парку та парку ім. Івана Франка в цьому місті – старший викладач кафедри містобудування Інституту архітектури Національного університету "Львівська політехніка" Степан Тупісь.

ВІДЕО ДНЯ

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся зі Степаном Павловичем, обговорили можливості оновлення і впорядкування ужгородських парків і скверів, набережних. Богдан Євстафійович запросив львівського науковця взяти участь в оголошених конкурсах на реконструкцію парків "Боздоський" та "Підзамковий", площі Ш. Петефі, Ротарійського парку, надати рекомендації щодо змін "зеленої" частини центру Ужгорода, – йдеться на офіційній сторінці Ужгородської міської ради.

При цьому наголосив, що потрібно зберегти все краще з минулого цих зелених зон, історичні особливості, бо ж, наприклад, парк "Підзамковий" має понад 400-літню "біографію". Водночас парки та сквери в Ужгороді повинні бути зручними і комфортними для відвідувачів.

Реклама

Степан Тупісь уже ділився з ужгородцями досвідом – виступав на прес-конференції, яку в листопаді зорганізували учасники робочої групи, котра розробляє комплексну програму озеленення нашого міста на 2017-2022 роки.

Цими ж днями львівський фахівець разом із працівниками міської ради оглянув парк "Підзамковий" та "Боздоський парк", сквери Ужгорода і погодився долучитися до оновлення скверів Героїв Небесної Сотні та скверика Штефаника – біля площі Дружби народів, поруч зі встановленим восени пам’ятником одному із засновників державності Словаччини Мілану Растіславу Штефанику.

Реклама

При обговоренні йшлося про пріоритети, скажімо, у скверику Героїв Небесної Сотні умовою є зберегти фонтан або ж облаштувати новий, органічно "вписати" малі архітектурні форми – лавки, урни для сміття для зручного відпочинку.

Степан Тупісь зазначив, що з цікавістю долучився до роботи щодо впорядкування зелених зон Ужгорода, а також запропонує подавати креатині пропозиції студентам старших курсів Національного університету "Львівська політехніка".

Парки та сквери в обласному центрі облаштовуватиме розробник ландшафтної карти Львова – 01
Реклама
Парки та сквери в обласному центрі облаштовуватиме розробник ландшафтної карти Львова – 02
Парки та сквери в обласному центрі облаштовуватиме розробник ландшафтної карти Львова – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно