Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Столичні журналісти в захваті від закарпатського джакузі

Столичні журналісти в захваті від закарпатського джакузі

Популярний всеукраїнський портал опублікував на своїх сторінках розповідь про подорож Закарпаттям. Детально журналісти зупинились на СПА-відпочину, який пропонують у курортному селі Лумшори.

ВІДЕО ДНЯ

Далі – мова оригіналу.

Ми часто шукаємо нові враження за кордоном, не замислюючись про те, що в Україні є маса неповторних за своєю красою місць. Одне з цих місць – Закарпаття, "земля, наближена до неба", багата унікальними природними ресурсами. Цей край поєднав в собі минуле і сьогодення: самобутню архітектуру, чудову природу і розвинену рекреаційну зону. Закарпатська область є найбільш екологічно чистою зоною в Україні, тому багато туристів їдуть сюди оздоровлюватися. Чисте гірське повітря, хвойні ліси в сукупності з мінеральними джерелами створюють ідеальні умови для лікування і оздоровлення всього організму.

Реклама

Одним з найпопулярніших видів оздоровлення вважається купання в чанах. 

У невеликому карпатському селі Лумшори й знаходяться найзнаменитіші українські чани. Чан – це велика ємність у формі котла. Стародавні кельти, що населяли Закарпаття, наливали мінеральні або джерельні води у викопані ями, обкладені шкірою тварин. Потім вони закидали туди ж розпечені на багатті камені. Таку процедуру використовували для лікування поранень чи хвороб.

Реклама

Чан в наш час – це чавунний котел, що підігрівається вогнем на дровах. Вони бувають різних розмірів, в них можуть перебувати кілька людей одночасно. Чан наповнюють мінеральною водою, а під ним розпалюють багаття. Вода поступово нагрівається до 38 градусів.

Купання в чані потрібно чергувати з зануренням у холодну воду в дерев’яній бочці або водоймі. Перепад температур позитивно діє на організм людини і омолоджує шкіру, і ефект значно посилюється. Бажаний час сеансу – 40 хвилин. Ціна процедури: 450 грн коштує сеанс в чані (на загальну кількість осіб).

Завдяки воді, якою наповнюється чан, можна забути про стреси, позбутися втоми, депресії, безсоння та інших нервових розладів. Крім того, поліпшується робота опорно-рухового апарату, оздоровлюються вени, судини, відновлюється нормальний кровообіг. Медики помітили, що регулярне відвідування чана значно знижує ризик простудних захворювань.

Реклама

Завдяки високій температурі, через пори проникають цілющі компоненти мінеральної води, виводяться з організму шлаки і токсини, шкіра стає гладкою і пружною. При додаванні різних екстрактів в мінеральну воду, ефект процедури може змінюватися.

Чан з сірководневою мінеральною водою

Купання в чані з мінеральною водою, насиченою сірководнем, стимулює імунну систему, покращує діяльність опорно-рухового апарату і надає шкірі пружність.

Чан з натуральним хвойним екстрактом

Відчути заспокійливу властивість хвої можна після купання в чані з натуральним хвойним екстрактом. Хвойні чани зміцнюють захисні сили організму, підвищують імунітет, благотворно впливають на стан шкіри і центральну нервову систему.

Чан із закарпатськими травами

Відчути солодкий аромат закарпатських трав і зцілити душу і тіло краще в чані з закарпатськими травами. Чан подарує відчуття комфорту і блаженства, зніме стрес і очистить тіло.

Реклама

Чан з пелюстками троянд

Крім естетичної насолоди, купання в чані знімає стрес і покращує настрій. При контакті зі шкірою омолоджує її, роблячи гладкою і шовковистою. І головне – троянда зміцнює імунітет!

Чан з лісовими ягодами

Чан з лісовими ягодами сприятливо діє не тільки на шкіру, але і на весь організм в цілому: зміцнює імунітет, омолоджує організм і знімає стрес.

До речі, в Лумшорах радимо спробувати місцеві настоянки – хрінівку і калганівку, а також ожинове вино. Кухня тут, як і вся закарпатська кухня – настільки смачна, що наїдати зайві калорії абсолютно не шкода.

Оздоровитися, насолодитися прекрасними видами природи і відпочити душею та тілом– черговий привід відвідати Закарпаття. Для того щоб відчути себе в Європі не завжди потрібен шенген.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно