Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Подробиці блокування КПП «Ужгород»

Подробиці блокування КПП  «Ужгород»

Сьогодні власники автомобілів на закордонних номерах укотре вдалися до перекриття проїзду на пункт перетину кордону «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні. На відміну від минулого разу, зараз перекрито рух не на пасажирський, а на вантажний термінал.

ВІДЕО ДНЯ

Як пояснили журналістам активісти блокади, головною їхньою вимогою є прийняття Верховною Радою закону, який би дозволив власникам іномарок не перетинати кожні п’ять днів держкордон України. Також вони наголосили, що зараз за акцією не стоїть жодна політична сила чи громадський рух, рішення приймали самі транзитники, координуючи дії через соцмережі. Багато активістів минулої блокади не беруть участі в сьогоднішній акції. 

У результаті цієї акції найбільше постраждали водії вантажних автомобілів. Їх вкрай обурило, що свої проблеми власники легковиків із іноземною реєстрацією намагаються перекласти і на їхні плечі. Дехто з водіїв спробував психологічно тиснути на «пересічників», підігнавши фуру до пікету і довго натискаючи на сигнал. У відповідь «пересічники» намагалися загітувати водіїв вантажівок: «Постійте поруч із нами, повимагаємо разом». Однак порозумітися не вдалося.

Реклама

«Я сам важко працюю, заробляю і утримую родину. Ба більше – привожу матеріали для роботи людям в нашому селі, у Новому Давидкові. Через цих, що стоять тут за свої бляхи, і я несу збитки, і прості люди сидітимуть без роботи і заробітків», – обурювався один із далекобійників. «Їх не цікавить, що я купив фуру в кредит і для мене важлива чи не кожна година, – додає інший. – А тепер якщо не встигну привезти вантаж вчасно, мене ще й оштрафують замовники. Ці «пересічники» компенсують втрати?».

У розпачі далекобійники й собі вдалися до протесту – вантажівки взагалі перекрили рух об’їзною дорогою. Зараз ділянка дороги від повороту на вантажний термінал до мікрорайону Шахти залишається заблокованою, але в іншому напрямку виїхати можливо.

Реклама

Так чи інакше, маємо відверте порушення закону, передбачене ст. 279 Карного кодексу України (Блокування транспортних комунікацій). Залишається відкритим питання, чи має наша поліція бажання та сили припинити порушення законодавства. Наразі правоохоронці виглядають безпорадними, а їхні функції зводяться до того, щоб не допустити масову бійку між блокувальниками і водіями вантажівок.

Реклама
Подробиці блокування КПП  «Ужгород» – 01
Подробиці блокування КПП  «Ужгород» – 02
Подробиці блокування КПП  «Ужгород» – 03
Подробиці блокування КПП  «Ужгород» – 04
Подробиці блокування КПП  «Ужгород» – 05
Подробиці блокування КПП  «Ужгород» – 06

Фото автора

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно