Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Словацька делегація приїхала в Ужгород, щоб поговорити про "пересічки" та малий прикордонний рух

Словацька делегація приїхала в Ужгород, щоб поговорити про "пересічки" та малий прикордонний рух

Словацька делегація приїхала в Ужгород, щоб поговорити про "пересічки" та малий прикордонний рух

В Ужгороді проходить міжнародна науково-практична конференція «Міграція між Словаччиною і Україною: сучасний стан, ризики та  прогнози».

ВІДЕО ДНЯ

Вчора, 2 березня, відбулося офіційне відкриття заходу, участь у якому взяли заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова, проректор із навчально-педагогічної роботи Ужгородського національного університету Мирослава Лендьел, старший науковий співробітник Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики Владімір Бенч, завідувач кафедри громадянської освіти Інституту політології філософського факультету Пряшівського університету Владіслав Дубінський, директор Центру стратегічного партнерства (Ужгород) Андрій Крижевський.

Українські та словацькі дослідники, які у рамках проекту «Обмін ноу-хау для більш ефективного управління Шенгенським кордоном між Словаччиною-Україною та Норвегією-Росією» вивчали проблематику українсько-словацького прикордоння, протягом двох днів, 2-3 березня, презентуватимуть результати своїх досліджень.

Реклама

Координатор проекту Юрій Остапець повідомив, що, зокрема, на конференції розглянуть питання соціально-економічного розвитку прикордонних регіонів, малого прикордонного руху, міграційних процесів, особливостей перетину кордону так званими «пересічниками», міграційних настроїв переселенців із зони АТО, менеджменту на кордоні та інші.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак побажав усім успішної конференції  зазначивши, що важливим і символічним є те, що захід проходить саме в Ужгороді, місті, яке знаходиться поруч із чотирма кордонами Європейського Союзу і в безпосередній близькості із кордоном Словацької Республіки. «Дослідження, які сьогодні презентують, мають важливе значення не тільки для теоретиків, науковців, а й для практиків – працівників міграційних, прикордонних, митних служб», – підкреслив  Олександр Павлович.

Реклама

Також Олександр Білак подякував Королівству Норвегії, структурам, які фінансують за допомогою норвезького механізму проекти транскордонного співробітництва та уряду Словаччини в особі Генерального консула Янки Буріанової  за можливість для Закарпаття брати участь і розвивати свої транскордонні проекти, що допоможе науковцям, громадським організаціям, державним структурам зменшувати бар’єри і робити функціонування кордону безпечнішим, комфортнішим для населення обох прикордонних регіонів. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно