Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді мають намір встановити близько 100 камер відеоспостереження

В Ужгороді мають намір встановити близько 100 камер відеоспостереження

В Ужгороді мають намір встановити близько 100 камер відеоспостереження

Представники канадської корпорації "АВІДЖИЛОН" (м. Ванкувер) – одного зі світових лідерів із виробництва професійних камер відеоспостереження із запрограмованими функціями аналітики та київської фірми-системного інтегратора "СМАРТ-ТЕХНО", які у грудні 2016 року успішно реалізували пілотний ґрантовий проект під егідою та за фінансуванням ПР ООН "Розумний та безпечний парк" у Хусті, презентували напередодні в Ужгородській міській раді, як працює система відеоспостереження та власне програмного забезпечення "АВІДЖИЛОН".

ВІДЕО ДНЯ

У презентації проекту взяли участь Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Олександр Білак, керуючий справами виконкому Олена Макара, начальник Ужгородського відділу поліції ГУ Нацполіції у Закарпатській області Володимир Улинець, представник канадської компанії в Україні, Білорусі та Казахстані Павло Данилюк, виконавчий директор фірми "СМАРТ-ТЕХНО" Володимир Почерпайло та регіональний директор цієї фірми Валентин Марчук, працівники міської ради та виконкому, представники громадських організацій, директори ужгородських шкіл тощо.

Ґрантовий проект, який не має аналогів в Україні, у Хусті реалізували всього за півроку, – розповів регіональний директор "СМАРТ-ТЕХНО" Валентин Марчук. Наразі працюють 11 камер з відеоаналітикою, які здатні розпізнавати обличчя, читати автомобільні номери, незалежно від пори доби, та мають багато інших функцій, які може вибрати замовник. Є й інші плани, які реалізовуватимуть у Хусті та Тячеві, є бажання втілювати їх і в Ужгороді. "Я вдячний керівництву Ужгорода за підтримку, за можливість презентувати наш проект. Ми не продаємо камери, ми продаємо готові рішення – від вивчення проблеми і до постійного гарантійного обслуговування".

Реклама

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв відзначив, що кілька днів тому відбулася координаційна нарада з правоохоронними органами, де наголошувалося, що саме система відеонагляду та відеоспостереження – це один із елементів як профілактики злочинності, так і розкриття злочинів проти особи, майна, хуліганських дій. "Відеокамери є свого роду запобіжним заходом. Велике значення має якість зображення, дані, які з них можна отримати, тому особливо звертаємо увагу на технічні параметри камер. Будемо розвивати систему відеонагляду в Ужгороді, працюємо з угорським містом-побратимом Ніредьгазою щодо отримання у рамках ґрантового проекту близько 100 камер, щоб у подальшому підключити їх до системи відеоспостереження. Ідеться про ужгородців і гостей міста, їхню безпеку, про громадський порядок, тому байдужих немає і бути не може", – наголосив Богдан Євстафійович.

"Доцільність встановлення таких систем відеонагляду сьогодні ні в кого вже не викликає сумнівів, – підкреслив представник канадської компанії в Україні, Білорусі та Казахстані Павло Данилюк. – Нині ніхто вже не довіряє просто словам, вірять тільки фактам. А власне відеофакти можуть бути різними, тому компанія ставить перед собою завдання зробити цю систему відеоспостереження не "для галочки", а щоб це був надійний інструмент, яким зможуть користуватися всі, хто повинен мати до неї доступ".

Реклама

Систему презентували для можливого використання в рамках реалізації проекту “Безпечне місто Ужгород”. Як наголошувалося, завдяки високій якості зображення та запрограмованим функціям аналітичного реагування, це обладнання зможе ефективно виконувати завдання охорони громадського порядку, фіксувати порушення правил дорожнього руху та оперативно інформувати правоохоронців або чергових аварійних служб про події, на які реагуватимуть “розумні” камери.

Демонстрували, як це все працює на практиці, технічні можливості системи, сьогодні в Ужгородській ЗОШ №3.

"Для реалізації проекту у нас, – розповіла директор школи Світлана Фесенко, – багато що було і це вдалося зробити тільки тому, що минулого року школи Ужгорода отримали неймовірне у порівнянні з попередніми роками фінансування із міського бюджету. Комп’ютери, на яких встановлене програмне забезпечення відеонагляду, прокладення оптоволоконної лінії та підключення до мережі Інтернет у ЗОШ №3 – усе це зроблено за кошти з міського бюджету.

Реклама

Протягом останніх двох тижнів у ЗОШ №3 провели тестування роботи системи відеоспостереження з функціями аналітики, за допомогою якої значно покращено можливості охорони адмінбудівлі школи та забезпечено контроль за громадським порядком у навчальному закладі. Школа отримала систему відеоспостереження, а також півроку безкоштовного доступу до використання аналітичних функцій у подарунок від благодійного фонду "Розвиток безпечного життя".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно