Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів

Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів

Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів
40 родин: 126 людей, серед яких 50 дітей, живуть без води та опалення, а у їхніх кімнатах можна знайти грибок. І це умови життя не в зоні бойових дій, а у мирному прикордонному місті, що знаходиться поруч на кордоні з ЄС.
ВІДЕО ДНЯ

Позаминулого тижня всю Україну вразила історія життя кількох закарпатських сімей, які проживають в одному з гуртожитків на вулиці Гагаріна, що у місті Берегові. На перший погляд здається, що у цій, закинутій будівлі, ніхто не живе. Однак, якщо наблизитись до цієї будівлі, то голоси дадуть зрозуміти, що всередині будівлі живуть люди. А якщо ще й зазирнути всередину багатостраждального гуртожитка, то можна зрозуміти, що це не стіни будинку, а справжні нетрі, де можна знімати фільми жахів чи серіали про концтабори.

40 родин: 126 людей, серед яких 50 дітей, живуть без води та опалення, а у їхніх кімнатах можна знайти грибок. І це умови життя не в зоні бойових дій, а у мирному прикордонному місті, що знаходиться поруч на кордоні з ЄС, – йдеться у статті газети «Панорама» від 2 березня 2017 року.

Реклама
Читайте також:
"Концтабір" у Берегові: журналістів шокували жахливі умови життя 126 дорослих і дітей у гуртожитку

Раніше гуртожиток належав місцевому профтех-училищу. І його стан ще кількадесят років тому був задовільний, адже у ньому жили викладачі та студенти. Однак згодом цей будинок на свій баланс взяла Берегівська міська рада. Зараз у ньому проживають переважно багатодітні сім’ї, матері-одиночки, а також боєць АТО, який вже двічі служив у зоні бойових дій на Донбасі.

Реклама

Мешканка гуртожитку пані Вікторія Головня проживає тут з 2008 року. Каже, що ситуація у цьому гуртожитку погіршилась у 2014 році, коли сталась пожежа. Жінка припускає, що причиною пожежі на першому поверсі гуртожитку був підпал.

Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів – 21

Вона вважає, що зі своєю родиною живе у «спартанських умовах», адже не кожен здатен прожити без опалення та води. Раніше жителі були забезпечені водою, оскільки працювала свердловина. Нині гуртожиток відрізаний від водомережі, оскільки, за її словами, деякі сусіди встигли розібрати каналізаційні труби і продали на металолом, а вікна «пішли» на дрова. Нині жителі будинку змушені набирати воду або у сусідів, або з дренажних каналів. Відра стали заміною туалетам, а їхній вміст часто виливається просто через вікно.

Реклама

Родина Вікторії Головні знайшла, на її думку, тимчасовий вихід із цієї ситуації. Кожен день її чоловік, пан Володимир, йде до сусідки, яка раніше мешкала у багатостраждальному гуртожитку, за водою. А цю зиму вони пережили завдяки тепловим вентиляторам, які знаходяться у їх кімнаті.

Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів – 22

Жінка бідкається, що про цей гуртожиток майже усі забули. «От цими вихідними у мене захворіла донька. У неї була підвищена температура, десь близько 39,2 градусів. Я викликала і таксі, і швидку, ніхто не хоче добиратись до цієї будівлі на вулиці Гагаріна. Тому довелось йти до лікарні, щоб врятувати дитину. Крім того, правоохоронці теж бездіяльні, оскільки наш будинок став місцем збору наркоманів та алкоголіків, які саме у цих стінах вживають небезпечні речовини і негативно впливають на людей», – каже берегівчанка.

Пані Вікторія висловила свою думку щодо того, хто винен у цій ситуації: «По-перше, винна міська влада, оскільки тут був і міський голова Золтан Баб’як, який обіцяв допомогти з ремонтом вікон. Але, по-друге, винні і ми самі, адже деякі мешканці не дотримуються жодних правил як санітарії, так і взагалі людської поваги до інших співмешканців. Частина жителів взагалі не сплачує комунальні послуги. Тому є ризик того, що у березні, напевно, залишимось ще й без електроенергії. Тому за тиждень після програми (про будинок розповіли центральні ЗМІ – ред.) поки нічого не змінилось. А, можливо, стане ще гірше».

Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів – 23

Зараз Вікторія Головня збирається звертатись з письмовим зверненням до міської влади з проханням вирішити проблему. А сама жителька Берегова каже, що через фінансову скруту, попри велике бажання, не може переїхати в інший будинок.

Заступник Берегівського міського голови Надія Ловга у коментарі газеті «Панорама» зауважила, що кількадесят років тому гуртожиток мав власну котельню та водопостачання. З часом сюди заселяли малозабезпечені сім’ї. Вона розповіла, що Берегівська міська рада у 2016 році розробила проектно-кошторисну документацію на реконструкцію даху гуртожитку. У 2017 році влада міста з міського бюджету виділила більше 1 мільйона 664 тисяч гривень на відновлення покрівлі. За словами Надії Ловги, реконструкція почнеться навесні, коли будуть сприятливі погодні умови.Крім того, найближчим часом Берегівська міськрада надасть жителям право приватизувати власні помешкання.

Реклама

Варто додати, що кілька днів тому стало відомо, що на багатостраждальний гуртожиток у Берегові виділено авансові кошти.

Автор: Андрій Слохіняк

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно