Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Балога запропонував створити у Мукачеві госпітальний округ, а мерія розхвалила Мукачівську ЦРЛ

Балога запропонував створити у Мукачеві госпітальний округ, а мерія розхвалила Мукачівську ЦРЛ

Балога запропонував створити у Мукачеві госпітальний округ, а мерія розхвалила Мукачівську ЦРЛ

Міський голова Мукачева Андрій Балога запропонував в.о. міністру охорони здоров’я України Уляні Супрун  створити перший на Закарпатті госпітальний округ з центром у місті Мукачево як пілотний проект з реалізації реформування медичної галузі.

ВІДЕО ДНЯ

Мукачівський госпітальний округ в повній мірі забезпечить надання якісної медичної допомоги. Цей округ є найбільш оптимальним, так як населення Мукачева та Мукачівського району нараховує 186 тисяч жителів (з яких – 85 тис. жителів  Мукачево, 101 тис. жителів Мукачівського району). Однак враховуючи  те, що госпітальний округ необов’язково повинен займати межі адміністративних районів, дає змогу приєднати до госпітального округу частини Ужгородського та  Берегівського районів. Згідно вимог  багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня має обслуговувати  не менше 200 тисяч осіб, – йдеться у повідомленні Мукачівської міськради.

Серед переваг – Мукачево є містом обласного значення, має зручне географічне становище та розташоване в центрі госпітального округу, наявність залізничного вузла та надійне автомобільне сполучення з населеними пунктами Мукачівського, Ужгородського та Берегівського районів.

Реклама

Будь-яка віддаленість населеного пункту Мукачівського району не перевищує  60 хвилин та еквівалентна радіусу зони обслуговування в межах 40 кілометрів до найвіддаленішої точки.

Мукачево має і потужний медичний ресурс. Лікувальна база міського комунального закладу Мукачівської ЦРЛ складається з 6-ти лікувальних корпусів для розміщення стаціонару, поліклінічного відділення. У відділеннях та інших підрозділах Мукачівської центральної районної лікарні працює більше 244 висококваліфікованих лікарів, 497 осіб середнього та 252 осіб молодшого медперсоналу. Ліжковий фонд Мукачівської ЦРЛ складає 584 ліжок цілодобового перебування.

Реклама

Лікарня оснащена апаратурою, що забезпечує проведення медичних втручань та заходів з надання вторинної медичної допомоги, що забезпечує надання медичної допомоги належної якості.

Минуоріч для лікарні  коштом міського бюджету закуплено обладнання на 7 млн. гривень. Загалом місто планує виділити 40 млн. на придбання нового обладнання.   

Окрім того, місто вже запроваджує в медзакладах електронну картку пацієнта. Протягом цього року  окрім лікарні, електронна системи обліку пацієнтів, електроні протоколи лікування та оцінки якості роботи медичних  працівників буде впроваджена в  поліклінічному  відділенні Мукачівскої ЦРЛ та амбулаторіях.

Реклама

«Просимо Міністерство охорони здоров’я України внести до переліку та складу госпітальних округів – Мукачівський госпітальний округ в Закарпатській області з центром у місті Мукачево та затвердити наш госпітальний округ як окремий, самодостатній госпітальний округ в Закарпатській області, який відповідає вимогам, встановленим законодавством України», – йдеться в листі міського голови на адресу міністерства.

Варто додати, що нещодавно у Мукачівській ЦРЛ розгорівся скандал через те, що мешканці Мукачівського району вимушені купувати ліки за власний кошт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно