Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Марценишин прокоментував резонансну заяву Москаля, а Князєв призначив службове розслідування

Марценишин прокоментував резонансну заяву Москаля, а Князєв призначив службове розслідування

Марценишин прокоментував резонансну заяву Москаля, а Князєв призначив службове розслідування

Очільник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева прокоментував висловлювання голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Нагадаємо, губернатор переконує, що 73 патрульні поліцейські написали на ім’я голови ОДА колективне звернення, в якому заявляють про "факти численних порушень законодавства, дисциплінарного статуту, приниження честі та гідності з боку начальника Управління патрульної поліції в Ужгороді та Мукачеві Ю.Марценишина, а також його заступника В.Наймана". Також Генадій Москаль зазначив, що керівництво управління має бути зміщене, він також направив звернення до міністра МВС Арсена Авакова і вже мав розмову з головою Національної поліції України Сергієм Князєвим «щодо необхідності невідкладного реагування на факти, наведені колективом Управління НПП».

ВІДЕО ДНЯ

За словами головного патрульного Ужгорода та Мукачева, він не знає, чому в Геннадія Москаля саме таке відношення до патрульної поліції Закарпаття та до нього особисто.

«Це треба питати у нього (Москаля – ред.). Я можу тільки сказати, що багатьом високопосадовцям не подобається, як працюють патрульні поліцейські. Не подобається те, що з нами не вдається "порішати", через це ми перейшли дорогу багатьом впливовим людям», – мовить Юрій Марценишин.

Реклама

Головний патрульний Ужгорода та Мукачева розповів, що говорив з підлеглими з приводу вищевказаного колективного звернення і підозрює, що колег могли попросити підписатися не під тим, що оприлюднив губернатор.

За словами Марценишина, озвучених в ефірі "112 каналу", підписи збиралися щодо патрульних, щодо яких на сьогодні здійснюються службові розслідування і вирішуються питання про притягання їх до дисциплінарної відповідальності. 

Реклама

"На заяви (глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля – ред.) важко реагувати, тут не буде якоїсь реакції. Ми виконуємо свої обов’язки. Чітко, принципово і непохитно. У нас позиція одна – перед законом усі мають бути рівні. І немає жодних переваг, ні від статусу, ні від посади, ні від прізвища. Дійсно наші патрульні у кількості 73 осіб підписалися під зверненням (щодо недовіри керівництву – ред.). Але коли ми почали розбиратися і спілкуватися з патрульними, виявилося, що за ініціативи декількох патрульних було розпочато збір підписів на підтримку, так подавалася інформація, патрульних, відносно яких на сьогоднішній день здійснюються службові розслідування і вирішуються питання про притягання їх до дисциплінарної відповідальності. Про те, що це якась недовіра до мене як до керівника, про це ніхто не говорив. Багато хто з патрульних особисто звертається до мене, до колег і хочуть відкликати свої підписи з цього приводу", – зазначив він.

При цьому Марценишин визнав, що факт вживання ним нецензурної лексики у присутності підлеглих мав місце, однак він був поодиноким. "Була одна ситуація. Мені прикро. Я визнаю, що це недопустимо. Але це все було сказано виключно на емоціях", – наголосив він.

Варто додати, що Голова Національної поліції України Сергій Князєв призначив службове розслідування по даному інциденту.

Реклама

До Закарпатської області направлять відомчу комісію. До її складу увійдуть представники кількох структурних підрозділів Національної поліції України, зокрема – департаментів патрульної поліції і кадрового забезпечення. Комісія повинна встановити всі обставини виниклого інциденту. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно