Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівництво Закарпаття проситиме угорський WizzAir взяти в оренду ужгородське летовище

Керівництво Закарпаття проситиме угорський WizzAir взяти в оренду ужгородське летовище

Керівництво Закарпаття проситиме угорський WizzAir взяти в оренду ужгородське летовище

Кількадесят питань обговорили обласні обранці під час другого пленарного засідання 6 сесії. Серед головного – життєдіяльність Ужгородського аеропорту та право користування природніми надрами. Обговорити проблему користування надрами на сесію приїхав в.о голови Державної служби геології та надр України Миколи Бояркін. Він зазначив, що найближчим часом в області проведуть ревізію всіх дозволів на користування надрами, які облрада видала за останній час. Об’єктам, де не проводиться жодної діяльності, дозвільна документація буде анульована через суд. Всю інформацію зберуть, упорядкують та розмістять на спеціальному сайті для вільного користування.

ВІДЕО ДНЯ

Голова ОДА Геннадій Москаль попросив підтримки депутатів аби вчергове звернутися до вищих органів в столиці, аби ті врешті допомогли вирішити питання життєдіяльності Ужгородського аеропорту. Мовляв вже є міжнародна підтримка для того аби летовище запрацювало, бракне тільки підпису Украероруху .

"Це є свинство і блокування аерорухом. Якщо він чогось боїться, то приведіть це все у порядок. Але не пускати сюди європейську комісію. От і маємо тепер європейська комісія не пускає наші літаки через Словаччину. Точніше пускає, але каже летіть на свій страх і ризик, бо ми не знаємо і не можемо побачити які тут працюють люди. Яка у них освіта, чи мають знання англійської мови, чи мають навігаційне обладнання. Для цього вони мають бачити сертифікат. Ми вже просили аби вони приїхали і просертифікували один Ужгород, але вони не можуть, бо система Украероруху – це є цілісна система", – зазначає Геннадій Москаль.

Реклама

А вже наступного тижня в керманичів краю запланована зустріч в Угорському місті Дебрецен. Мова йтиме про співпрацю з Угорським WizzAir, аби ті взяли в оренду ужгородське летовище.

"28 числа ми їдемо в Дебрецен для того аби ми запропонували Угорським WizzAir взяти в оренду наш аеропорт. Ідея в тому, що в них оператор, в дебреценського аеропорта, вже сертифікований і фактично ми вже не будемо мати проблеми із сертифікацією. Тобто ми поставимо європейського сертифікованого оператора і розблокуємо цю систему. Якщо наші колеги нам не хочуть допомогти, то мусимо просити допомоги у найближчого сусіда", – мовив голова облради Михайло Рівіс.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно