Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати виступили проти "зрівнялівки" зарплати медпрацівників

Закарпатські депутати виступили проти "зрівнялівки" зарплати медпрацівників

Закарпатські депутати виступили проти "зрівнялівки" зарплати медпрацівників

Крайові обранці проти «зрівнялівки» зарплати некваліфікованого та висококваліфікованого медпрацівника.

ВІДЕО ДНЯ

Відтак, вони клопочуть про підвищення розміру посадового окладу медпрацівника першого тарифного розряду та сподіваються на позитивне вирішення центральною владою порушеного питання. На їх переконання, як буде встановлена гідна оплата праці, то зніметься соціальна напруга в трудових колективах закладів охорони здоров’я області, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Депутати Закарпатської обласної ради на своєму другому пленарному засіданні шостої сесії ухвалили рішення «Про Звернення  Закарпатської обласної ради щодо термінового підвищення розміру посадового окладу медичного працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки» та скерували  його до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, а також до  народних депутатів України від Закарпатської області для підтримки зазначеної ініціативи.

Реклама

У документі зазначається: «Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1037 «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» передбачено з 01.01.2017  встановлення посадового окладу працівника першого тарифного розряду в розмірі 1600 гривень, на основі якого проводиться формування тарифної сітки (схеми посадових окладів).

Крім того, з 1 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати встановлений на рівні 3200 гривень. Відтак, при різній кваліфікації працівників у закладах охорони здоров’я – від прибиральника приміщень, підсобного працівника і до лікаря другої категорії – заробітна плата працюючих від 1 до 10 тарифного розряду складає 3200 гривень. Фактично відбулася «зрівнялівка» заробітної плати некваліфікованого та висококваліфікованого працівника.

Реклама

Усе це призводить до непорозумінь з боку лікарів, середнього медичного персоналу та викликає соціальну напругу в колективах.

Пунктом 2 постанови КМУ від 28.12.2016 № 1037 «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» передбачено проведення диференціації заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи. Оскільки зазначені виплати включаються в розмір мінімальної заробітної плати 3200 гривень, то забезпечити диференціацію заробітної плати працівників таким чином неможливо.

Органи місцевого самоврядування та їх посадові особи відповідно до статті 19 Конституції України та статті 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією і законами України, і не наділені повноваженнями щодо визначення умов оплати праці працівників бюджетної сфери.

Реклама

Враховуючи зазначене, звертаємося із проханням щодо підвищення розміру посадового окладу медичного працівника першого тарифного розряду, на основі якого проводиться формування тарифної сітки (схеми посадових окладів), мінімально на 50%, що дасть змогу забезпечити диференціацію заробітної плати працівників медичної галузі в залежності від їх кваліфікації, складності та відповідальності виконуваної роботи.

Сподіваємося на позитивне вирішення порушеного питання найближчим часом з метою встановлення гідної оплати праці медичних працівників та зняття соціальної напруги в трудових колективах закладів охорони здоров’я області», – наголошується в документі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно