Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівська греко-католицька єпархія відреставрує фрески

Мукачівська греко-католицька єпархія відреставрує фрески
З 1 лютого цього року розпочалася реалізація спільного словацько-українського проекту під назвою "Кошицький та Ужгородський кафедрали – центри розвитку на територіях спільної історії". Він був...

З 1 лютого цього року розпочалася реалізація спільного словацько-українського проекту під назвою "Кошицький та Ужгородський кафедрали – центри розвитку на територіях спільної історії". Він був розроблений словацькою громадською організацією "Перлини готичного шляху" (котра є офіційним представником римо-католицького собору, парафії Святої Єлизавети в м. Кошице (Словаччина) та офіційним бенефіціаром проекту) разом з партнером Мукачівською греко-католицькою єпархією.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з цим проектом, реалізація якого триватиме два роки, в Ужгородському Хрестовоздвиженському греко-католицькому соборі будуть відреставровані фрески святилища, а в Кошицькому римо-католицькому соборі св. Єлизавети збережені пошкоджені частини безцінного культурного та історичного монументу – його західний вхід. Також протягом цього часу буде виготовлено тримовні (англійську, словацьку, українську) презентаційні публікації про ці визначні туристичні та культурні пам’ятки міжнародного значення. Всі ці заходи повинні покращити також обізнаність громадськості про спільну історію Закарпаття і Кошицького краю.

Очікується, що разом із реставрацією цих історичних, культурних та релігійних центрів обох регіонів збільшиться кількість туристів, які відвідають кафедрали та інші визначні місця, особливо з прикордонних територій Угорщини, України та Словаччини.

Реклама

Є сподівання, що цей проект також сприятиме встановленню тісного партнерства між Мукачівською греко-католицькою єпархією (власником собору в Україні) та громадою св. Єлизавети в м. Кошице і Кошицькою римо-католицькою єпархією, між міськими радами Кошиць й Ужгорода, а також іншими залученими партнерами (Фонд блаженного Теодора Ромжі, Закарпатський художній інститут тощо).

Проект співфінансується Європейським Союзом згідно з програмою транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 "Європейський інструмент сусідства і партнерства".

Реклама

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили з управління МГКЄ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно