Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міжконфесійна сутичка в Ужгороді через землю: як бились та молились церковники

Міжконфесійна сутичка в Ужгороді через землю: як бились та молились церковники

Міжконфесійна сутичка в Ужгороді через землю: як бились та молились церковники
Фото: Алла Хаятова
На сесії Ужгородської міськради між представниками двох релігійних громад зчинилася бійка. Причина конфлікту – земельна ділянка.

Справжній міжконфесійний конфлікт розгорівся в Ужгородській міській раді. Під час сесії вірники Української православної церкви московського патріархату та Української автокефальної православної церкви не поділили земельну ділянку по вулиці Минайській (поблизу колишньої залізничної лікарні), де обидві громади планують збудувати церкви. Інцидент, який розгорівся в сесійній залі зрештою переріс у запеклу сутичку.

ВІДЕО ДНЯ

Цього дня сесійна зала була заповнена вщент. На засідання, окрім депутатів, журналістів та громадських активістів, прийшли військовслужбовці, священнослужителі та представники різних релігійних громад.

Заручившись підтримкою учасників АТО та молодиків у камуфляжі представники УАПЦ наполягали на тому, щоб проект рішення (“Про надання земельної ділянки” Релігійній громаді Української православної церкви Святих рівноапостольних Князя Володимира Великого і Княгині Ольги площею 0,1394 га в постійне користування для будівництва) зняли з порядку денного.

Реклама

Почергово з трибуни виступали військовслужбовці та представники УАПЦ. Їхні промови зводилися до одного – заборонити виділення землі агресору в лиці представників московського патріархату.

У свою чергу представники УПЦ просили депутатів та мера чесно і справедливо вирішити це питання.

Реклама

Після довгих суперечок міські обранці проголосували за те, щоб це питання зняли з розгляду. Утім на цьому конфлікт не вичерпався, а навпаки загострився. Представники Української православної церкви московського патріархату наголосили на тому, що не підуть з сесійної зали поки їхнє питання не буде вирішене.

Одразу після цього між представниками обох релігійних громад зчинилася бійка. У цей час вірники УПЦ співали релігійні пісні. Тож міський голова був змушений оголосити перерву у засіданні.

Пізніше спілкуючись із журналістами Богдан Андріїв зазначив, що він за те, аби цей конфлікт вирішився мирно. Для цього, на його думку, духовні лідери цих конфесій мали б сісти за стіл переговорів.

Реклама

Відео: Дмитро Мись та Алла Хаятова

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно