Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачево першим із закарпатських міст матиме власний логотип

Мукачево першим із закарпатських міст матиме власний логотип

Мукачево першим із закарпатських міст матиме власний логотип
Неформальне творче об’єднання громади Мукачева «Прообраз» ініціює створення логотипу міста, і закликає усіх долучитися до цього процесу. Відкритий...

Неформальне творче об’єднання громади Мукачева «Прообраз» ініціює створення логотипу міста, і закликає усіх долучитися до цього процесу.

ВІДЕО ДНЯ

Відкритий лист

Повсякчас ми орієнтуємося на певні знаки: коли переходимо вулицю, подорожуємо країною чи містом, робимо покупки в супермаркеті. Ми цікавимося знаковими виставами, книгами, фільмами й особистостями. Це не змова, а всього лише людське прагнення впорядкувати світ навколо, зробити його зручнішим за допомогою смислового коду.

Реклама

Уже не одну сотню років саме знаки відіграють роль універсальних орієнтирів для свідомості, – щонайменше, з того часу, як люди почали кодувати історії цілих родин, міст і навіть держав у одному знакові – гербі.

Але світ змінюється, а заразом – змінюється й візуальна мова. Старі символи не можуть задовольнити сучасні вимоги комунікації. На зміну гербам приходять емблеми й логотипи – нові, мобільні, динамічні знакові системи, як компроміс між минулим, сучасним та майбутнім.

Реклама

Більшість українських міст позбавлені такого компромісу. У кожного з них є своя історія, характер, незмінні асоціації з відомими спорудами, пам’ятками, особами. Та немає модерного візуального символу, нема дороговказу на сьогодні, завтра.

Мукачево – одне з таких міст. Його не раз визнавали одним із кращих міст країни. З року в рік росте кількість туристів, шириться слава про фестиваль «Червене вино», замок «Паланок», привітних мешканців, смачне вино та кухню. Мукачево давно є брендом, та риси цього бренду вкрай розмиті та позбавленні візуального образу.

Аби додати цілісності бренду міста, налаштувати його на сучасну хвилю розвитку ми – мешканці міста, об’єднані у неформальну творчу спільноту «Прообраз» – ініціюємо створення нового фірмового знаку Мукачева.

Реклама

Логотип (від давньогрецької λόγος — слово та τύπος — відбиток) – це оригінальне візуальне зображення повної або скороченої назви чого-небудь, у нашому випадку міста, з трансляцією його історії, культури, архітектури, прагнень, амбіцій, ритму життя, тощо.

Це перша подібна ініціатива у Закарпатті. Аналогічні – уже мали успіх у Львові, Одесі, Києві, Донецьку.

Логотип Мукачева створюватиметься на основі відкритого конкурсу, про регламент та положення якого буде повідомлено згодом.

Творення логотипу міста повинно стати справою усіх його мешканців, незалежно від віку, статків, віросповідань, смаків, кольору шкіри, об’єднати їх у творчому змаганні.

Свою підтримку громадській ініціативі уже засвідчили міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, кафедра маркетингу Мукачівського державного університету, низка засобів масової інформації, дизайнерських та рекламних студій міста, активістів.

Долучайся й ти, аби разом з усім містом творити його сучасний прообраз.

З будь-яких запитань, пропозицій, підтримки пишіть нам на [email protected]

Реклама

Неформальне творче об’єднання «Прообраз»

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно