Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві проведено роботу з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт

У Мукачеві проведено роботу з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт

У Мукачеві проведено роботу з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт
Про функціонування дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), прийомних сімей та перспективи розвитку сімейних форм виховання доповідала на черговому засіданні виконкому Мукачівської міської ради...

Про функціонування дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), прийомних сімей та перспективи розвитку сімейних форм виховання доповідала на черговому засіданні виконкому Мукачівської міської ради начальник служби у справах дітей Ольга Степанова.

ВІДЕО ДНЯ

Вона, зокрема, відзначила, що протягом останніх п'яти років у Мукачеві проведено значну роботу з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Значно покращились умови проживання дітей, суттєво збільшилось їх матеріальне забезпечення. Опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі на утримання дітей щомісяця отримують кошти в розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку дітей. Прийомні батьки та батьки-вихователі за виконання обов'язків по утриманню та вихованню дітей отримують винагороду, яка становить 35 відсотків від суми коштів, що батьки отримують на утримання дітей. Вирішено питання соціального захисту прийомних батьків та батьків-вихователів, управління соціального захисту переказує до Пенсійного фонду кошти на їх пенсійне страхування. Міська влада взяла на себе витрати по сплаті комунальних послуг.

За рахунок коштів міської Програми захисту прав дітей виготовлено та придбано меблі для облаштування спальних та ігрових кімнат, кухні, дитячої кімнати в ДБСТ на 31 430 грн. Посилився контроль міської влади за умовами проживання дітей, влаштованих на виховання в сім'ях громадян. Внаслідок неналежного виконання обов'язків п'ять опікунів та піклувальників були позбавлені прав опікуватись дітьми. Виконком доручив міському Центру зайнятості населення інформувати осіб з педагогічною освітою, які шукають роботу, про можливість створення прийомних сімей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно