Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відкрився великодній ярмарок

У Хусті відкрився великодній ярмарок
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, 9 квітня, вулицями Хуста блукали анімовані персонажі. Дехто з дітей від них боявся, а хтось – радісно підходив фотографуватися.

«Мамо, а можна до Мікі Мауса доторкнутися?», – питала маленька дівчинка наближаючись до казкового героя.

Реклама

Майдан Незалежності ряснів від повітряних кульок, солодкої вати та попкорну.

Ярмарок «Хустяр-2017» зібрав на вулиці Карпатської Січі і товаровиробників, і народних умільців.

Реклама

Цього разу торгівля здійснювалася не з чотирнадцяти, а з дванадцяти дерев’яних будиночків. Розміщено їх було також не так, як у минулі роки, а в один ряд. А придбати хустяни могли як пряники, струделі, кренделі,  льодяники, мед, молочну продукцію, так і вироби рукоділля, різні пасхальні сувеніри.

Якщо дорослі ласували вином та шашликами, то малеча охоче споглядала прекрасне. Дехто навіть випробовував власні  творчі здібності. Майстер-клас із малюнку на воді у техніці ебру провів для юних митців художник Віктор Штефуца.

А довкола тим часом лунала медитативна музика. Усіх, хто завітав на ярмарок, дивовижними мелодіями розважали Мирослав Мацола та Василь Волошин з Ужгорода.

Реклама

Як розповіли виконавці, про захід вони дізналися випадково, через Інтернет, але часто гастролюють областю і в місті над Тисою бували й раніше.

Звісно, найбільше зацікавленості серед краян викликали великодні кошики, стильно задекоровані писанками, вінки та безпосередньо пасхальні яйця.

«Я роблю писанки різними способами. Хенд-мейд мені подобається. За допомогою рукоділля можна реалізувати різні фантазії, втілити в життя найсміливіші задуми. Роблю також великодніх зайців. Використовую для цього і лозу, і нитки, і тканину, і картон, й інші підручні матеріали. Робота потребує усидливості, терпіння, але результат того вартий», – поділилася думками з газетою умілиця Діана Буришин.

У доробку майстрині дійсно унікальні вироби і кожен з  них вартий особливої уваги. Сама Діана є митцем за фахом і до всього, що робить, має незвичний авторський підхід.

А от виробниця сирів Анна приїхала на ярмарок зі своєю молочною продукцією аж із Івано-Франківської області. Розповідає, що утримує і корів, і овець. Нахвалює домашній крам і запевняє, що він екологічно чистий. Зауважує, що в Закарпатті буває часто, відвідала аналогічні заходи вже в Ужгороді та в Мукачеві.

Між продавцями є і винарі з Берегова і чоловік зі східними солодощами з Виноградова.

Продукція бджільництва, представлена хустянами, дуже різноманітна, а ціни – помірні.

Реклама

Однак дуже хочеться спинитися біля будиночка із пасхальними свічками. Роблять їх дві дівчини з Хуста Неля Колдорош та Іонелла Баланда.

Вироби майстринь яскраві, цікаві й різноманітні.

«Свічка – не це просто рівна воскова трубка. Крім релігійного символу виріб має ще й заспокійливе для психіки значення. Вогонь – це диво, на яке хочеться дивитися. Тож свічка має бути гарною, радувати погляд, – каже Неля. – Її можна оздоблювати камінцями, стразами, намистинками, навіть овочами та фруктами. Також великодня свічка може мати різні запахи та форми. Головне – експериментувати і дивувати інших своїми фантазіями».

На жаль, під час відкриття ярмарку не працювали фонтани, хоча перед тим їх запустили. А шуму води багатьом краянам  дуже хотілося. Однак радувала сонячна погода і передчуття свята  створювало  піднесений настрій.

Купували сувеніри хустяни не дуже активно. Дехто казав, що високі ціни, а хтось запевняв, що неодмінно придбає, але безпосередньо напередодні Великодня.

А у програмі ярмарку, що триватиме аж до середини квітня, ще багато цікавих розважальних заходів, майстер-класів, фаєр-шоу та фестивалів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно