Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські строковики проходитимуть військову службу в Окремому полку Президента

Закарпатські строковики проходитимуть військову службу в Окремому полку Президента

Закарпатські строковики проходитимуть військову службу в Окремому полку Президента
ВІДЕО ДНЯ

Урочиста відправка молодого поповнення до військових частин пройшла в Ужгороді 12 квітня. У обласному військкоматі свої настанови призовникам із різних районів області дали представники обласної влади та духовенства. Про призовну кампанію на Закарпатті під час брифінгу розповів військовий комісар області полковник Богдан Череміський. Він зазначив, що офіційно призов стартував ще 3 квітня і триватиме до 31 травня. Як повідомляє Група по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВКН, на Закарпатті цьогоріч у ході кампанії весняного призову на строкову військову службу планують призвати близько трьох сотень чоловік. 

"За тиждень призовної кампанії можу сказати, що ми наразі йдемо за графіком, – зазначив військовий комісар. – Так для підготовки до навчальних центрів, частин центрального підпорядкування та частин безпосереднього підпорядкування Сухопутних військ України вже вибули 35 юнаків із різних районів Закарпаття. Протягом цього тижня ще 45 відправляться до місця служби в Окремий полк Президента України, Національну гвардію України та навчальний центр у Львівській області. У навчальному центрі призовники пройдуть кількамісячну підготовку перед вибуттям до основного місця служби".

Реклама

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України до Збройних сил України на Закарпатті під час призову навесні 2017 року призиватимуть у Сухопутні війська, частини центрального підпорядкування (наприклад Президентський полк), до частин Військово-повітряних, Військово-морських сил, Національної гвардії України та Держспецтрансслужби. Відмінністю є те, що не призиватимуть до лав прикордонників.

"У порівнянні з осіннім та весняним призовом 2016 року план для Закарпаття трохи зменшився, адже ми призивали близько 200 строковиків. Тоді область справилась із поставленим завданням на 100%, – каже Богдан Череміський. – Не завжди все йде гладко, адже зараз чимало юнаків вимушені їхати за кордон на заробітки. Ще однією проблемою є недостатньо сувора відповідальність так званих "ухилістів". Але у нас є впевненість, що і цього разу ми із поставленим завданням справимось".

Реклама

Наразі на території області продовжуються заходи з призову на строкову військову службу. Юнаків, віком від 18 до 27 років, повістками запрошують для проходження призовної комісії. Проте потраплять до війська не всі, адже згідно з указом Президента України відправлять до війська лише тих, хто досяг 20-річного віку, придатний за станом здоров’я та пройшов психологічний відбір.

Цього року збiльшено розмiр одноразової грошової виплати строковикам, вона становить 3 200 гривень. У 2016 роцi призовники отримували по 2900 гривень.

"Служитимуть призовники за екстериторiальним принципом, тобто за межами області. Пiсля пiдготовки їх розподiлятимуть по частинах вiдповiдно до потреби в тих чи iнших вiйськово-облiкових спецiальностях, – зауважив полковник. – До проведення АТО залучати вiйськовослужбовцiв строкової служби заборонено, тож служитимуть на мирнiй територiї".

Реклама

Однак, якщо строковик виявить бажання, то може укласти контракт i вже як контрактник буде служити в бойовому пiдроздiлi.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно