Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Найцікавіше за тиждень що минув, у Мукачеві та районі

Найцікавіше за тиждень що минув, у Мукачеві та районі
У Мукачівському міському Будинку культури, за участі широкої громадськості та керівництва міста...

У Мукачівському міському Будинку культури, за участі широкої громадськості та керівництва міста пройшли урочисті заходи, присвячені 197 – річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

ВІДЕО ДНЯ

Про творчий та життєвий шлях Великого Кобзаря, його значення для піднесення самосвідомості українського народу, збагачення української та світової літератури говорив у своєму святковому виступі перед присутніми, голова Мукачева Золтан Ленд’єл.

За активну участь в громадському житті міста, популяризацію творчості та ідей Тараса Шевченка міський голова вручив грамоти та цінні подарунки, зокрема «Кобзар» Тараса Шевченка – активістам міської організації «Союзу українок» та Товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Галині Бабілі, Анізії Дороті, Світлані Козак, Ользі Лаутнер.

Реклама

Від громадськості та влади міста до погруддя Т.Г.Шевченка було покладено корзину з квітами, а з цікавою концертною програмою «На перехресті музи та долі» виступили колективи художньої самодіяльності та індивідуальні виконавці.

Несподівану знахідку виявили місцеві жителі села Плоскановиця, Мукачівського району. Під час санітарної вирубки у дереві бука, яке росло на околиці села знайшли чітке відображення хреста.

Реклама

За словами сільського голови Василя Сідора, дерево бука, у якому виявили нерукотворний образ, ніяк не могли розпилити. У лісорубів двічі ламалася пила. Згодом його розкололи, і як з’ясувалося на обох половинках дерева виднівся чіткий силует хреста.

Це вже другий нерукотворний хрест, знайдений у дереві бука, жителями села Плоскановиця. Подібне явище вже тут було кілька років тому. Ця деревина з зображенням хреста міститься у місцевій церкві.

Цього тижня мукачівці поклали вінки до меморіальних дошок Августину Волошину, Августину Штефану та до пам’ятного знаку Борцям за волю України.

Реклама

Під час цих заходів міський голова Золтан Ленд’єл поінформував присутніх, що приміщення колишньої Мукачівської торгівельної академії, в якій свого часу навчалися та працювали відомі українські патріоти, передано з власності Міністерства оборони у комунальну власність міста. Зараз перед міською владою стоїть питання щодо його капітального ремонту та використання з найбільшою користю для потреб громади.

Після цього мукачівська делегація вирушила на Красне поле (на околиці Хуста), щоб взяти участь у заходах, присвячених 72-й річниці Карпатської України, – повідомили у відділі з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому.

Якщо припустити, що театр починається з вішалки, то навіть у наш час ери комп’ютерних технологій підготовка фахівців неможлива без книжки. У не такому вже й «повноводному» потоці навчальної літератури увагу привертають дві новинки столичного видавництва «Кондор»: підручник «Маркетинг туризму: економіко-організайційні аспекти» та навчальний посібник «Менеджмент готелю: економіко-організайційні аспекти». Відразу ж зауважимо, що обидва солідні видання затверджено Міністерством освіти і науки України як підручники і навчальні посібники для студентів вищих навчальних закладів.

Новинки побачили світ під егідою Мукачівського державного університету, щоправда, до видання «Маркетингу туризму» долучився ще й Інститут економіки та управління Київського славістичного університету.

До речі, у «Менеджменті готелю» наприкінці вміщено досить обсяжну інформацію про молодий Мукачівський державний університет, завдяки якій МДУ знатиме вся Україна.

Обидва посібники створено у зв’язку з підготовкою туристично-готельної інфраструктури до проведення чемпіонату Європи з футболу «Євро -2012».

Співавтором обох праць став і наш земляк Василь Гарагонич – кандидат історичних наук, доцент, перший декан факультету туризму Мукачівського технологічного інституту, а нині – докторант Національного Педагогічного університету імені М. П. Драгоманова (м. Київ), заслужений працівник освіти України, автор сотень газетних статей і близько 80-ти наукових праць.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно