Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Смертність немовлят у Мукачеві, зменшилася

Смертність немовлят у Мукачеві, зменшилася
За кількістю смертей новонароджених – показником, який визначає стан медицини в країні, – ситуація в Україні у два рази гірша за європейську. Щоб виправити похмуру статистику, країна робить боязкі...

За кількістю смертей новонароджених – показником, який визначає стан медицини в країні, – ситуація в Україні у два рази гірша за європейську. Щоб виправити похмуру статистику, країна робить боязкі кроки.

ВІДЕО ДНЯ

Ще зовсім недавно температура в пологовому відділенні центральної районної лікарні Мукачева взимку ніколи не дотягувала до обов'язкових 25 градусів тепла, хоча такі спартанські умови для немовлят викликали б паніку в клініках Швейцарії або США. Коли ж кілька років тому за допомогою спонсорів мукачівські медики нарешті переобладнали котельню і утеплили пологовий будинок, а також дозволили цілодобове перебування новонародженого з матір'ю, дитяча смертність у місті різко пішла на спад.

За словами Ярослава Луп'яка, головлікаря лікарні, якщо в 2006-му році даний показник досягав 10,2 проміле (тобто 10,2 смертей на 1 тис. народжених малят), то в 2010-му – 7,2 проміле, що значно нижче, ніж в середньому по країні.

Реклама

"Вісім років тому, провівши дослідження, ми з'ясували, що близько 90% новонароджених переохолоджуються в українських пологових будинках, – додає експерт. – Це призводить до безлічі ускладнень".

Досвід мукачівської лікарні тільки підтвердив, що висока дитяча смертність в Україні – наслідок диких і відсталих умов у більшості вітчизняних пологових будинків. "Для України це слизькі сходинки на шляху до Євросоюзу", – підкреслює Лефевр-Шоле.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно