Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді говорять про креативну економіку

В Ужгороді говорять про креативну економіку

Міжнародна конференція про креативну економіку та міський розвиток почала сьогодні роботу в Ужгороді. У залах історико-культурного центру «Совине гніздо» два дні обговорюватимуть, як інноваційна економіка і культура, дискусії про урбаністичний простір допомагають розвиватися містам.

ВІДЕО ДНЯ

Проект підтримується грантом із Норвегії та спільно фінансується державним бюджетом Словацької Республіки в рамках програми SK08 транскордонне співробітництво Словаччина-Україна: "Кооперація через Кордон", Конференція є частиною проекту організації «Дружба» у рамках співпраці Словаччини та України.

На відкритті конференції гостей привітав міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович наголосив, наскільки важливо використовувати всі можливості, шанси і механізми для якісних змін в Ужгороді, як багато дає нашому місту транскордонна співпраця.

Реклама

Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Буріанова відзначила, що за час її дипломатичної роботи на Закарпатті Ужгород змінювався на очах і вона горда тим, що мала можливість спостерігати ці зміни і допомагати у їх втіленні. Акцентувала пані дипломат також на тісній співпраці Ужгорода та словацького Кошіце, яка є міцною опорою взаємодії України та Словаччини загалом.

На початку конференції із презентацією проекту reSITE виступив архітектор Осаму Окамура, що представляв Чехію. Він розповів про величезну роботу, яка триває з 2011 року із задіянням сотень експертів із десятків країн, численні форми і напрямки, гібридні моделі, інновації, які використовувалися для оновлення інфраструктури, розробки дизайну і брендингу, підвищення комфорту і оздоровлення екології в містах, адже саме на високоурбанізованих територіях проживає нині близько половини населення планети.

Реклама

Продовжили виступи інші експерти з Чехії, Словаччини, Норвегії, України, а завтра, 22 квітня, відбудеться воркшоп про сталий розвиток, культурне виробництво, публічний простір дизайну і розвитку та як працювати щодо цього разом із муніципалітетом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно