Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді невідомі вчинили акт вандалізму

В Ужгороді невідомі вчинили акт вандалізму

Черговий акт вандалізму здійснили невідомі в Ужгороді. В обласному центрі вкрали меморіальну дошку видатному закарпатському письменнику Федору Потушняку. У зв’язку з цим митці краю та чиновники міста написали заяву, яку підписав і міський голова Ужгорода. 

ВІДЕО ДНЯ

"Письменники, громадськість Закарпаття з болем і обуренням сприйняли черговий акт вандалізму. У ніч на чистий четвер, напередодні Великодня, з будинку на вул. П. Мирного в Ужгороді злочинці вкрали меморіальну дошку видатному українському письменнику, вченому, знаменитому сину Срібної Землі – Федорові Потушняку", – йдеться у заяві.

"У попередні роки такий же злочин було скоєно з меморіальною дошкою Василю Гренджі-Донському, сплюндровано пам’ятник на могилі Петра Скунця. Неодноразово траплялися акти вандалізму і в інших містах та селах Закарпаття. Однозначно вони сприймаються як виклики демократичному суспільству. Зухвала крадіжка меморіальної дошки Федору Потушняку стосується всіх нас,  – зазначано у заяві. – Для письменників Потушняк – знакова особистість, та і для шанувальників української культури, духовності на всіх континентах ім’я цього закарпатського діяча особливо значиме".

Реклама

"Ця прикра і ганебна подія засвідчує, що наше суспільство переживає не лише глибоку й затяжну фінансово-економічну кризу, але і в морально-духовному житті не все гаразд. Тут є над чим задуматись – і освітянам, і батькам… Ми віримо, що правоохоронні органи виконають свою роботу – злочинці будуть знайдені й покарані, – йдеться у повідомленні. – Упевнені, що здорові сили нашого суспільства не залишаться осторонь, а глибоко усвідомлять, що цей акт вандалізму – результат… А нам спільно працювати над усуненням умов і причин, які його породили".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно