Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Делегація угорського міста-побратима Добош відвідує Мукачево

Делегація угорського міста-побратима Добош відвідує Мукачево

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні в місто завітала делегація з угорського міста-побратима Добош. В міськраді відбулася зустріч міського голови Мукачева Андрія Балоги та міського голови Добоша Золтана Кевсегі. Участь взяли й перший заступник міського голови Ростислав Федів, депутат міськради Степан Шинк, начальник відділу освіти, молоді та спорту міськвиконкому Катерина Кришінець-Андялошій, начальник відділу культури міськвиконкому Ірина Калій.

Угоду про співпрацю та встановлення партнерства було підписано майже рік тому. Це вже 14 європейське і 7 угорське місто-побратим Мукачева.

Реклама

Міста співпрацюють в освітній галузі вже не перший рік. Активно контактує ЗОШ №3 ім. Ф. Ракоці II Мукачева з училищем ім. Жужанни Кошут міста Добош. Протягом року проводився обмін досвідом між учнями та викладачами освітніх закладів через навчальні поїздки. Саме завдяки таким контактам, Мукачево перейняло досвід і проваджує його в освітніх закладах: втілюються проекти еко-дитсадків, в освітніх закладах облаштовують соляні та фізіотерапевтичні кімнати.

Сьогодні в ході зустрічі йшлося про налагодження контактів між підприємствами, підприємцями.

Реклама

Андрій Балога поділився планами розвитку інфраструктури міста. А їх чимало – це і старт будівництва нового ЦНАПу, і відкриття нового дитсадка, завершення реконструкції Будинку школяра та Палацу культури. Влада акцентує увагу і на збільшення дохідної частини бюджету міста. Якщо у 2015 році Мукачево мало власних доходів 225 млн. гривень, то цьогоріч ця цифра буде вдвічі більшою. І це дозволяє розвивати інфраструктуру міста.

Золтан Кевсегі в свою чергу зазначив, що вони прагнуть підтримувати динаміку відносин. Готові співпрацювати в галузі комунального господарства, і вже незабаром наші фахівці вивчатимуть досвід роботи їх підприємства з водопостачання. В планах міста відкриття нового спортивного комплексу. Слід відзначити, що них уряд більше уваги приділяє підтримці місцевих громад. Лише на розбудову доріг з державного бюджету Добош отримає мільярд форинтів. Також влада міста хоче заручитися підтримкою держави у зведенні стартап-центру.

Керівництво Мукачева запропонувало угорським партнерам спільно брати участь в грантових проектах. Місто має кілька проектів, які можуть бути втілені за фінансової підтримки уряду Угорщини та грантові кошти ЄС. Заявки спільно подаватимуть міста-побратими.

Реклама

Також обговорено можливість відпочинку влітку школярів-переможців олімпіад Мукачева в Угорщині. А вже у травні мистецькі колективи Добоша візьмуть участь у фесті «Смарагдові витоки», який проходитиме в Мукачеві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно