Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській РДА офіційно представлено нового начальника філії "Мукачівський райавтодор"

У Мукачівській РДА офіційно представлено нового начальника філії "Мукачівський райавтодор"

Про найважливіші питання з життя Мукачівського району поговорили на черговому засіданні колегії райдержадміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

26 квітня у великому залі засідань Мукачівської РДА відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, під головуванням очільника району Сергія Гайдая. Також, на засіданні були присутні голова Мукачівської районної ради Іван Михайло, заступник голови державної адміністрації Олександр Богів, сільські та селищні голови, начальники структурних підрозділів РДА та керівники служб району, – йдеться у повідомленні прес-служби Мукачівської РДА.

Почалося засідання колегії не так як зазвичай – голова РДА Сергій Гайдай висловив слова вдячності та вручив подяки всім, хто допомагав в організації та проведенні веломарафону «Три замки Закарпаття». Нагадаємо, МТБ марафон «Три замки Закарпаття» відбувся в неділю, 23 квітня і його маршрут проходив через 14 населених пунктів Мукачівщини.

Реклама

Після урочистостей, Сергій Володимирович офіційно представив нового начальника філії «Мукачівський райавтодор». Ним став Машіко Віталій Васильович.

«Це людина не нова, у філії «Мукачівського райавтодору» Віталій Васильович працює з 1995 року. За цей час він займав посади майстра, виконроба, інженера з охорони праці, а зараз заслужено призначений керівником філії», – повідомив голова РДА.

Реклама

Далі засідання колегії проходило у звичному режимі. На порядок денний цього дня було винесено три питання:

1. Про підсумки комплексної інспекторської перевірки реалізації заходів державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, цивільного захисту, стану і організації роботи з питань пожежної безпеки, готовності органів управління та сил реагування до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій Мукачівського району;

2. Про хід весняно-посівної кампанії в Мукачівському районі;

Реклама

3. Про стан призначення державних соціальних допомог.

З доповіддю по першому питанню виступив завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Василь Головчанський. Він довів до відома присутніх результати комплексної обласної перевірки, яка проходила на території району 23 березня. Нагадаємо, перевірку з питань цивільного захисту проходили керівний склад та органи управління Мукачівського району, районна комісія з питань ТЕБ та НС, спеціалізовані служби цивільного захисту при районній державній адміністрації, відділ охорони здоров’я РДА, КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Мукачівського району», Управління Держпродспоживслужби в Мукачівському районі, РТЦ 162 м. Мукачево Закарпатська філія «Укртелеком», Мукачівський РЕМ ПАТ» Закарпаттяобленерго», Мукачівське управління експлуатації газового господарства ПАТ «Закарпатгаз» та Мукачівське районне споживче товариство.
За висновками перевірки, комісією було виявлено ряд порушень у роботі цивільного захисту району. Найбільше недоліків було виявлено в роботі відділу охорони здоров’я РДА та Мукачівського управління експлуатації газового господарства ПАТ «Закарпатгаз». Проте, не дивлячись на зауваження, остаточний висновок перевірки звучить як «Обмежено відповідає вимогам.

«Ця перевірка показала на ті моменти, над якими потрібно детальніше попрацювати. Хочу запевнити, що зараз, всі недоліки, що стосувалися Мукачівського району, виправлено», - зауважив Сергій Володимирович, голова РДА.

Про хід весняно-посівної кампанії в Мукачівському районі присутніх поінформував начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ілля Йовбак. За його словами, основними видами діяльності сільгоспвиробників району залишаються вирощування зернових культур, овочів, плодів винограду та виробництво тваринницької продукції. Також, Ілля Ілліч запевнив, що для своєчасного проведення весняно-польових робіт управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації здійснено комплекс організаційних заходів, зокрема, для підвищення продуктивності сільгоспвиробництва розроблено та впроваджено районну «Програму розвитку та підтримки галузі рослинництва на 2016-2020 роки» та «Зведений план розвитку агропромислового комплексу на 2017 рік».

Наступним розглядалося питання стану призначення державних соціальних допомог. З інформацією про нарахування субсидій виступив начальник управління соціального захисту населення Олександр Немйо.

Особливу увагу під час виступу Олександр Олександрович звернув на ситуацію з опалювальним сезоном. Він пояснив, як буде нараховано субсидію за квітень. Також, він порушив проблему пільгового перевезення малозабезпечених верств населення. Оскільки, держава не фінансує ці витрати, тому він запропонував сільським та селищним головам спільними зусиллями допомогти незахищеним верствам населення, своїм односельчанам.

За підсумками колегії, по кожному з розглянутих питань порядку денного президією колегії було прийнято ряд відповідних рішень та дано відповідальним особам ряд доручень.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно