Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В день пам’яті трьох святих, архієпископ Феодор освятив перший новозбудований дерев’яний храм

В день пам’яті трьох святих, архієпископ Феодор освятив перший новозбудований дерев’яний храм

В день пам’яті трьох святих, архієпископ Феодор освятив перший новозбудований дерев’яний храм
12 лютого в день пам’яті трьох святих Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста в місті Мукачеві неподалік від єпархіального управління

12 лютого в день пам’яті трьох святих Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста в місті Мукачеві неподалік від єпархіального управління керуючий Мукачівською єпархією архієпископ Феодор освятив перший новозбудований православний дерев’яний храм і престол.

ВІДЕО ДНЯ

Унікальність цієї події полягає в тому, що перш за все рішення архітектурного ансамблю є відлунням давньої дерев'яної традиції храмового будівництва та архітектури. По-друге, місце, на якому сьогодні освячено трьохсвятительський храм, є винятковим, адже, як відомо саме на цьому місці ще на початку 70-х років XX століття стояла унікальна пам'ятка дерев'яної архітектури – дерев'яний храм на честь святого Архістратига Божого Михаїла, який зараз знаходиться на території Закарпатського краєзнавчого музею архітектури та побуту.

Продовжуючи славетну традицію святкування пам'яті архістратига Михаїла, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський та Ужгородський, благословив у новоосвяченому храмі святкувати два престольні свята. Це свято трьох святих 12 лютого і свято на честь архістратига Михаїла 21 листопада.

Реклама

У освячені храму крім численного духовенства Мукачівської єпархії взяла участь офіційна делегація священнослужителів на чолі з секретарем єпархіального управління Будапештської православної єпархії.

Настоятелем новозбудованого храму призначено головного керівника та ініціатора будівництва архімандрита Василія (Садварія).

Реклама

Православна паства міста Мукачева та єпархії в цілому з великої радість сприйняла звістку про освячення дерев'яного храму, що було підтверджено великою присутністю богомольців на освяченні.

У своїй проповіді владика Феодор наголосив, що сьогодні дерев'яне будівництво лише відновлюється і такі храми, як трьохсвятительський у Мукачеві є еталоном і стимулом для такого будівництва.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили у прес-службі Мукачівської єпархії УПЦ (МП).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно