Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чоп, неофіційний центр південної Ужгородщини, має усі шанси стати центром спроможної ОТГ

Чоп, неофіційний центр південної Ужгородщини, має усі шанси стати центром спроможної ОТГ

ВІДЕО ДНЯ

Консультанти Закарпатського регіонального відділення АМУ у рамках проекту «Пульс» 8 травня провели інфопункт у центрі потенційної ОТГ – місті Чоп, найменшому місті обласного підпорядкування Закарпаття.

Розташований на стикові кордонів трьох держав прикордонний Чоп багато у чім є знаковим не тільки для Закарпаття, а й для усієї України. Це – західні залізничні ворота України, а певною мірою, й усього євроазійського простору, адже переміщення вантажів залізничним транспортом з Росії, Казахстану, закавказьких держав та країн Середньої Азії до Угорщини, Словаччини, Австрії, Словенії, Сербії, Хорватії, Чехії, південних регіонів Німеччини та півночі Італії здійснюється саме через залізничний вузол Чоп, – повідомляє Закарпатське РВ АМУ.

Реклама

Водночас м. Чоп давно є неофіційним центром південної частини Ужгородщини. Упродовж десятиліть жителі навколишніх сіл приїздили за медичними послугами у розташовану донедавна у Чопі Центральну районну лікарню Ужгородського району, старшокласники здобували у тутешній школі середню освіту, їхні молодші братики і сестрички ходили у дитсадки, а батьки – на роботу у зосереджені тут численні структури «Укрзалізниці», Чопського прикордонного загону, митниці, закладів торгівлі та комунального господарства.

«Структура потенційної Чопської ОТГ сформувалася і визріла уже давно, а нині наспів час її легалізувати офіційно», – зауважували учасники бесіди, яка відбулася у Чопі у рамках інфопункту. Окрім пересічних жителів міста у ній взяли участь Чопський міський голова Валерій Самардак, заступник міського голови Валентина Плиска, секретар міськради Михайло Чолавин, депутати міськради Ольга Орсагош, Олександр Голод, Віталій Русин, керівники міських управлінь – освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, фінансів – Наталія Абрамова, соціального захисту Людмила Ряшко, члени ветеранської організації міста.

Реклама

Виконавчий директор ЗРВ АМУ І.Ревтій, консультанти  О.Лукша, П.Рябоконь, Ю.Траньович розповіли учасникам інфопункту про правові засади створення ОТГ, особливості формування та використання їхніх бюджетів, новими повноваженнями в управлінні територіями, ознайомили їх з конкретними результатами роботи діючих на Закарпатті Тячівської та Вільховецької ОТГ по соціальному розвитку населених пунктів, відповіли на десятки запитань. Зокрема, учасників інфопункту цікавили повноваження ОТГ у земельних питаннях, питаннях містобудування, отримання субвенцій з держбюджету та ПДФО, кошти з ДФРР на розвиток інфраструктури, формування виконавчих структур ОТГ, затвердження перспективного плану, специфіки утворення ОТГ на Закарпатті та можливості добровільного приєднання населених пунктів до чинних громад, виборів сільських старост, змін меж районів, адміністративного устрою держави після завершення реформування самоврядування на базовому рівні та інші.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно