Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кількість бажаючих взяти участь в фестивалі “Червене вино” збільшилась вдвічі, у порівнянні з минулим роком

Кількість бажаючих взяти участь в фестивалі “Червене вино” збільшилась вдвічі, у порівнянні з минулим роком

Кількість бажаючих взяти участь в фестивалі “Червене вино” збільшилась вдвічі, у порівнянні з минулим роком
Цього року кількість бажаючих представити власну продукцію на фестивалі збільшилася у двічі. Наближається один з найочікуваніших фестивалів Закарпаття –

Цього року кількість бажаючих представити власну продукцію на фестивалі збільшилася у двічі.

ВІДЕО ДНЯ

Наближається один з найочікуваніших фестивалів Закарпаття – «Червене вино». Наразі потенційні учасники подають заяви, а гості готуються відвідати на Василя місто над Латорицею. Про підготовку до свята вина розповіла заступник міського голови Мукачева Ганна Іваницька.

«Десь після 11 січня можна буде говорити про кількість учасників, і скільки буде фізичних, скільки юридичних осіб. Зараз ще поступають заявки. Те, що кількість бажаючих взяти участь збільшилася вдвічі – це правда, але на сьогодні територія, на якій ми розміщуємо празник вина не дозволяє, як би ми того хотіли, розмісти всіх. Напевне, будемо збільшувати площу фесту і він розкинеться аж за головну ялинку».

Реклама

Будуть цього року і новинки

«Хочемо цього року виставити 4 експериментальні збірно-розбірні дерев’яні будиночки. В майбутньому вже плануємо робити, як у Європі, щоб ці будиночки ставилися на новорічно-різдвяні свята, і вони стояли б до свята Василя, – поділилася планами пані Ганна. – Гостей приїде багато, дзвонять і з-закордону, і з різних областей України. От зараз телефонували з Асоціації сільських голів Львівщини, що хотіли б погостювати. Брали б участь у фесті закордонні винороби, зокрема, з Угорщини, та вино зроблене у домашніх умовах не дозволять перевезти через кордон».

Реклама

За словами заступника міського голови, у цьому році дощі були, тому урожай винограду був не дуже вдалим, що може позначитися на якості вина. Хоча, на якість та грайливість напою з фестивалю ще ніколи ніхто не скаржився.

«Вже розіслані запрошення неприватним виробам, створено організаційний комітет. На днях буде відомий склад дегустаційної комісії, – зауважила пані Галина. – Цьогоріч вперше 14 припало на п’ятницю. Зазвичай на Василя ми закривали фест. А цього року відкриватимемо. Тому закарпатці та гості матимуть три святкові дні: п’ятниця – свято, субота і неділя – вихідні, тому, сподіваємося, буде багато гостей. Втім, як і завжди».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно