Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді зацвіло тюльпанове дерево

ВІДЕО ДНЯ

Цими днями у центрі Ужгорода на площі Народній біля будівлі Закарпатської ОДА почало квітнути велетенське тюльпанове дерево. Воно є найближчим родичем магнолії, якої в Ужгороді можна зустріти більше десятка видів. Свою ж назву унікальна рослина отримала через свої суцвіття – квіти зеленого та жовтогарячого кольорів, які зовні дуже схожі на тюльпани.

Якщо в цілому по Україні тюльпанові дерева можна зустріти переважно у ботанічних садах, то в Ужгороді ліріодендрон тюльпановий росте у центральному міському сквері, і доступ до нього мають усі охочі. Таких дерев в обласному центрі Закарпаття усього кілька. Цього року вони почали розцвітати на кілька тижнів пізніше, ніж у 2016-му. Пов’язують таку різницю із несприятливими погодними умовами.

Реклама

Зараз ужгородське тюльпанове дерево, яке за висотою обігнало сусідні 4-поверхівки, наполовину вкрите квітами, а наполовину – бутонами. Хоча батьківщиною тюльпанового дерева є Північна Америка, в Україні кілька цих рослин, окрім Ужгорода, можна зустріти на Львівщині, Прикарпатті та ботанічних садах Києва.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно