Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівським Будинком школярів було проведено семінар класних керівників з художньо-естетичних напрямків

Мукачівським Будинком школярів було проведено семінар класних керівників з художньо-естетичних напрямків

Мукачівським Будинком школярів було проведено семінар класних керівників з художньо-естетичних напрямків
Відомо, що у позашкільній діяльності особливо яскраво розкриваються природні потреби школярів в активній діяльності та самоствердженні. Позакласна діяльність дає змогу дітям виступати в нових...

Відомо, що у позашкільній діяльності особливо яскраво розкриваються природні потреби школярів в активній діяльності та самоствердженні. Позакласна діяльність дає змогу дітям виступати в нових соціальних амплуа, займати ролі, які відрізняються від ролі учня, тобто це особлива сфера, де школярі можуть задовольняти особистісні потреби в самоперевірці, самооцінюванні власного "Я".

ВІДЕО ДНЯ

Це, так би мовити, зона активного спілкування, в якій задовольняються потреби в контактах. Вільний вибір – умова для розширення світогляду школярів, для самостійного творчого пошуку в будь-якій галузі, для поглиблення емоційного сприйняття сучасного життя. Cаме тому таким актуальним та вчасним став семінар-практикум класних керівників з художньо-естетичного напрямку на тему «Вільний вибір, як шлях до гармонійного розвитку дитини», який був проведений 30 листопада Мукачівським Будинком школярів.

В рамках семінару педагоги міста мали можливість ознайомитися з різними напрямками роботи Будинку школярів, відвідати відкриті заняття в гуртках декоративно-прикладного мистецтва (образотворчого мистецтва, кераміки, «Світ дизайну») та в гуртках художньо-естетичного напрямку (хореографічних колективів «Невгамовні» та «Візаві», студії естрадної пісні «Акорд»). На їх очах гуртківці разом з педагогами створювали чудові прикраси з глини та скла, розписували готові вироби чарівними візерунками. А на заняттях хореографічних гуртків та вокальної студії «Акорд» гості семінару побачили створення танцю та роботу з різними віковими категоріями дітей.

Реклама

Класні керівники шкіл міста з задоволенням оглянули виставку декоративно-прикладного мистецтва в фойє закладу, де були виставлені роботи гуртківців Будинку школярів, а потім в актовому залі стали глядачами цікавого масового заходу: фінального етапу міського конкурсу «Поетичний листопад», де були названі та нагороджені грамотами переможці в трьох вікових категоріях. Продовженням цього свята поезії стала концертна програма за участю творчих колективів Будинку школярів.

На протязі всього семінару юні журналісти гуртка журналістики брали інтерв'ю у гостей, адже їх цікавили враження учасників семінару від побаченого та почутого. Члени клуба старшокласників «Лідер» зустрічали та супроводжували їх,як справжні гостинні хазяї. Також під час семінару проводилося анкетування класних керівників міста. Семінар завершився підведенням підсумків та обговоренням,на якому гості відмітили високий рівень проведення семінару Будинком школярів, та відзначили вміння педагогів закладу розкривати та розвивати творчі нахили у дітей та юні. Справжньою несподіванкою для багатьох класних керівників стала різностороння направленість гуртків закладу, їх кількість та рівень роботи. Вони одностайно зробили висновок,що тільки в співпраці та тісному співробітництві шкіл та Будинку школярів може сформуватися по справжньому гармонійно розвинена людина майбутнього, творча, гармонійна, нестандартна особистість, основною рисою якої буде здібність вільно обирати свій шлях та майбутнє.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно