Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У США в захваті від закарпатських вин "Cotnar". Бренд виборов призові місця

У США в захваті від закарпатських вин "Cotnar". Бренд виборов призові місця

У США в захваті від закарпатських вин "Cotnar". Бренд виборов призові місця

У рамках восьмого фестивалю вина Kyiv Food and Wine Festival вина Cotnar отримали перші місця за оцінками професійних дегустаторів та аматорів. А вже через кілька днів на одному із найпрестижніших винних конкурсів США вина Cotnar завоювали золото і бронзу.

ВІДЕО ДНЯ

Це був уже восьмий Kyiv Food and Wine Festival, напередодні і в рамках якого було проведено «сліпі» дегустації серед експертів (професіоналів та аматорів) з визначення найкращого українського вина фестивалю. У конкурсі взяло участь 11 українських виноробів, які представили 34 вина з усіх винних регіонів України – від великих заводів (8 виноробів) до невеликих сімейних виноробів (3 виноробні). Система оцінки вин – 20 бальна.

Дегустаторів розбили на дві категорії – професійні сомельє і любителі вина. Професійна дегустація пройшла 11 травня в винному барі Like a local’s wine bar. Брали участь сомельє винних барів, президент асоціації сомельє України, винні експерти і представники винних компаній. На аматорську дегустацію було зафіксовано 205 реєстрацій, проводилася безпосередньо на фестивалі.

Реклама
Читайте також:
Закарпатські вина – гордість України

Результати Cotnar у професійній дегустації:

Реклама

Білі ординарні вина: 3 місце - Gorobchiki Sauvignon Blanc

Рожеві вина: 1 місце - Gorobchiki Rose.

Результати Cotnar в аматорській дегустації:

Реклама

Білі ординарні вина: 1 місце - Gorobchiki Sauvignon Blanc, 16,5 бала.

(2 місце - Трімінер Select, Вина Гулієвих, 16,1 ...)

Червоні витримані вина: 1 місце - 2013 Cotnar Hills Vineyard Merlot Vintage, 16,3, бали.

(2 місце - Каберне Reserve 2015 - Вина Гулієвих, 15,1; 3 місце - Каберне 2015 - Колоніст, 14, 9)

Обидва вищих бали - 16,5 і 16,3 - у закарпатських Gorobchiki & Cotnar Hills Vineyard!

Одночасно з результатами професійної та аматорської дегустацій Kyiv Food and Wine Festival 2017 прийшло спеціальне повідомлення від міжнародного конкурсу 2017 Pacific Rim, USA:

– Змагання пройшли з чудовим результатом! Вітаємо всіх призерів! Вітаємо Грандчемпіон – виноградник сім’ї Frank, з їх 2013 Napa Valley Cabernet Sauvignon... Але далі – найцікавіше для нас:

Реклама

– Срібло та Бронза конкурсу, в якому в 2017-му році взяло участь понад 1000 вин від 200 виноробів, які представляють більшість винних регіонів США, Канади, Австралії, Аргентини, Чилі, Франції, Німеччини, Італії, і вперше – Закарпатського регіону України... у Cotnar Hills Vineyard, Ukraine!

Наш закарпатський Cotnar дебютував бронзово-срібним дублем на одному з найбільш представницьких виноробних конкурсах Америки, який заснований ще в 1985-му році (коли на 1 $ можна було купити галон пристойного вина), в місцевості, де і досі зосереджено основне виноробство США (але вино вже набагато дорожче)! Всі ці роки в журі конкурсу – VIP-персони і телеведучі, великі продавці вина і кращі ресторатори, відомі викладачі, сомельє, судді, і найтитулованіші винороби, включаючи засновника – дона Galleano.

Результати конкурсу Pacific Rim впливають на вподобання споживачів і винний бізнес США в цілому, а в Каліфорнії за результатами конкурсу змінюється навіть програма підготовки фахівців-енологів в навчальних закладах.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно