Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні

Нарешті настала довгоочікувана пора багатьох закарпатців – літо. Це час відпусток, канікул та відпочинку. Але, аби не просто ліниво пролежати все літо під променями сонечка , інтернет-видання «PMG.ua» приготувало для вас  «Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні»  як закарпатцям, так і туристам. Отож, поїхали:)

ВІДЕО ДНЯ
Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні – 01

1. Фестиваль ріплянки. Назва інтригує, правда? От так почуєш і не знаєш, що від цього фесту очікувати. Тому варто поїхати і один раз побачити, ніж 100 разів почути. Відбудеться цей колоритний захід, на який з’їжджаються люди зі всієї України, 10-11 червня о 12 годині на території музейного комплексу «Старе село», що у Колочаві.

Реклама

На фестивалі жителі сіл Тереблянської долини реалізовувати кулінарну та гастрономічну продукцію. Але обов’язковою стравою має бути ріплянка. Ті, хто не знають що це таке, тим паче мають поїхати на Міжгірщину. Або погуглити і вже потім поїхати на фестиваль.

Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні – 02
Реклама

2. Саме у перший місяць літа з’являється чимало фруктів. А Закарпаття – край, який славиться черешнями та ягодами. Їх із задоволенням їдять і дорослі, і малі. Тому не дивно, що в області відбудеться фестиваль черешень та ягід. Стартує він 11 червня о 14 год. в селі Оклі Гедь, що на Виноградівщині.

На фесті можна буде дегустувати народні страви, варити леквар, а також навчитися готувати страви із ягід за давніми народними рецептами. Тому швиденько внесіть у свої плани на червень і цей ягідний захід.

Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні – 03
Реклама

3. Відпочинок цікавий та корисний і тоді, коли можна дізнатися щось нове, добряче відпочити, але заодно і поповнити свій багаж знань. Маєте прекрасну можливість. 17 червня з 11:00 по 18:00 в Мукачеві у славнозвісному замку «Паланок» відбудеться історична реконструкція весілля Ілони Зріні і Імре Текелі. Історичні джерела зазначають, що за вісім днів весілля гості з’їли 10 вгодованих биків, 36 телят, 20 свиней, 80 овець, чотирьох оленів, 10 косуль, шість диких кабанів, дві лані, 8 центнерів риби, 50 центнерів меду і цукру. А випили 130 бочок червоного і 150 бочок білого вина, 40 бочок пива і 25 малих бочок польської горілки. Масштаб гулянь просто вражає.

Читайте також:
Де ужгородці планують провести літній відпочинок та який бюджет готові на це витратити

Усіх закарпатців та гостей краю запрошують на середньовічне весілля. Крім середньовічного інтер’єра, персонажів, весільної церемонії та розваг, вас чекає весільна гостина, яку максимально намагатимуться відтворити мукачівські кухарі за описами історичних джерел. Тому з цього історичного заходу ніхто не піде додому голодним ні фізично, ні морально. Тисячолітню приказку «Хліба і видовищ» ще ніхто не відміняв.

Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні – 04

4. Любителям різноманітних спортивних заходів цього місяця теж варто відвідати найзахіднішу область України. А якщо ви тут живете, то вам взагалі пощастило – не треба далеко їхати. Наприкінці місяця з 23 по 25 червня у селі Пилипець, що на Міжгірщині, пройде Чемпіонат України 2017 з маунтинбайку (DHI).

Траса змагань є дуже складною. Вона має протяжність 2350 метрів і перепад висоти 425 метрів. Швидкість при спуску трасою на велосипеді розвивається до 100 кілометрів на годину. Адреналін просто зашкалюватиме, а серце битиметься з шаленою швидкістю. Такі змагання щодня не побачиш, тому їх не можна пропустити.  Потім же собі не пробачите:)

Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні – 05
Реклама

5. Одна з найдовгоочікуваніших і найгарніших подій першого літнього місяця – Парад Наречених. Цей захід вже став традиційним у краї. Цьогоріч його проведуть 25 червня. Парад відбудеться в Ужгороді вже ввосьме.

Читайте також: Закарпаття – найкраще: краяни, готуючись до літнього відпочинку, хвалять природу області

Ужгород – туристичне місто, а Парад Наречених — це один із тих яскравих фестивалів, який робить місто привабливішим для туристів. Святкова атмосфера, оригінальні сукні, чарівні дівчата – що ще потрібно, аби добре провести літній вечір. Тим паче, що цей захід можна не лише відвідати, а й взяти в ньому участь. Час для реєстрації ще є.

Не забувайте, що попереду три чудові місяці. Тому проведіть їх так, аби довгими осінніми вечорами було що згадати. Файного вам літа:)

 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно