Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Лисичеві готуються до фестивалю ковальського мистецтва

У кінці червня в селі Лисичево, що на Іршавщині, відбудеться фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора». Цього року він проходитиме24 та 25 червня. Про це повідомляє Іршавська РДА.

ВІДЕО ДНЯ

«Фестиваль покликаний зберігати та примножувати традиції ковальського мистецтва та народних промислів. Він проходить на території водяної кузні-музею «Гамора», якій вже понад 300 років. Цього року свято має бути особливим, – зазначає начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Вікторія Маргіт. – Традиційно в перший день фестивалю, тобто 24 червня, на гостей заходу чекають майстер-класи ковалів, народних умільців, а також виступи кращих фольклорних , естрадних колективів Іршавського району та гостей фестивалю».

Читайте також:
Топ-5 заходів, які варто відвідати у червні
Реклама

Вже наступного дня відбудеться традиційна урочиста хода учасників та гостей фестивалю «Марш-парад» ковалів та культурно-розважальна програма, а також заплановано кілька приємних сюрпризів для відвідувачів.

«Такого роду фестиваль є єдиним в області та чи не єдиним в Україні, тому є надзвичайно важливий в плані туристичної та інвестиційної привабливості нашого району, – каже керівник апарату Іршавської РДА Олег Козенюк. – Нам вдалося запросити на фестиваль Заслужену артистку України Наталку Карпу, гурти «Шоколадка», та «Glam:berry», а також співачку Мія, які виступлять в неділю 25 червня».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно