Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Мукачівської РДА привітав “патріарха” виноградарства Закарпаття з ювілеєм

Голова Мукачівської РДА привітав “патріарха” виноградарства Закарпаття з ювілеєм

Голова Мукачівської РДА привітав “патріарха” виноградарства Закарпаття з ювілеєм
Не хлібом єдиним, сказано живе людина – і це суща правда. Правда, яку все своє свідоме життя сповідує Герой Соціалістичної Праці М.М.Русинко - велика трудівниця, неперевершений знавець...

Не хлібом єдиним, сказано живе людина – і це суща правда. Правда, яку все своє свідоме життя сповідує Герой Соціалістичної Праці М.М.Русинко - велика трудівниця, неперевершений знавець найпотаємніших секретів виноградної лози, знана не лише на Закарпатті, Україні але й за їх межами. Про Марію Михайлівну написані книжки, зняті документальні фільми, їй присвячували свої твори письменники, вважали за честь взяти у неї інтерв’ю журналісти. Про її неперевершений досвід вирощування рекордних врожаїв винограду розповідали газети й журнали, радіо й телебачення.

ВІДЕО ДНЯ

Змінювалися посади, додавалися обов’язки, але турботи М.М.Русинко залишалися тими ж самими: найкраще доглянути виноградники, сади, зібрати якнайвищі врожаї, передати свій досвід якнайбільшому числу товаришів по роботі, навчити тому, що знала сама, своїх послідовників.

За напруженою працею летіли літа, приходили золоті осені, приносили сивину і ювілейні дати. «Мої роки – моє багатство!». Це ніби про неї, жінку - трудівницю активної життєвої позиції і дії, яка не зупинялася на своєму шляху, гартувала життям своїм вірність ще в юнацькі роки зробленому вибору – відданості винограднику де леліяла-пестила виноградну лозу. В особі М.М.Русинко чітко видно неспокійну і невтомну вдачу – рухатися лише вперед, добиватися більшого. Груди прикрашали за трудові звитяги державні нагороди, сумлінний труд увінчала зірка Героя Соціалістичної Праці. Марію Михайлівну обирали на найвищі державницькі посади, довіряли представляти інтереси простих трудівників на державних зібраннях… Прекрасне, гідне наслідування життя жінки-трудівниці.

Реклама

Людно було у привітному домі М.М.Русинко минулої середи. Привітати знану в краї ювілярку прийшли посадовці, рідні, друзі, представники влади. Вітаючи патріарха виноградарства Закарпаття голова Мукачівської райдержадміністрації В.І.Лазар, зокрема, сказав:

- Маріє Михайлівно, цінуємо Ваш досвід, Вашу школу. Без Вашої першопрохідницької участі не славилась би Мукачівщина та й Закарпаття рекордними урожаями з виноградних плантацій. У цей день бажаємо Вам оптимізму й бадьорості, молодості душі. Раді бачити Вас при ділі у спільному поході до грядущого – багатої, сильної Української держави. Міцного Вам здоров’я ще на многая і благая літа!

Реклама

Такі ж щирі слова з побажанням міцного здоров’я, довгих і щасливих літ і неодмінного особистого та родинного щастя М.М. Русинко побажали начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації І.І.Йовбак, голова ради ветеранів Мукачівщини І.Д.Качур, недавній директор Мукачівського радгосп-заводу В.В.Гонак…

Джерело: Сайт Мукачівського району

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно