Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як в Ужгороді вирішують проблеми з безпритульними тваринами

Як в Ужгороді вирішують проблеми з безпритульними тваринами
ВІДЕО ДНЯ

Меморандум між виконавчим комітетом Ужгородської міської ради і ТОВ «Чотири лапи Україна» підписали сьогодні, 14 червня, міський голова Богдан Андріїв та директор цієї зоозахисної організації Олександра Лісчишина. Документ визначає засади співпраці у вирішенні проблем безпритульних тварин в Ужгороді.

Команда із шести фахівців представництва міжнародної організації з кінця травня працює в обласному центрі Закарпаття – проводять безкоштовну стерилізацію, щеплення від сказу, ідентифікацію та реєстрацію собак-безхатченків. Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.

Реклама

Як повідомила Олександра Лісчишина, в Ужгороді задіяна мобільна клініка, двоє ветеринарів, двоє ловців, адміністратор і людина, яка доглядає за тваринами. Значну допомогу надають захисники з ГО «Барбос».

Попереду ще близько тижня роботи, а вже простерилізовано більше 90 собак. Усіх, як розповіла Олександра Лісчишина, відловлювали виключно гуманними методами, вручну. Чотирилапі взяті на облік, мають блакитну бірку на вусі.

Реклама
Читайте також:
Мукачівець сплатить штраф за вигул собаки бійцівської породи без намордника

До речі, представниця міжнародної організації відзначила, що і досі в Ужгороді чимало собак із бірками, які причепили під час подібної кампанії у 2013 році. Отже, тварини добре себе почувають, живуть у звичному середовищі, але, головне, не принесли потомство, яке б поповнило кількість безпритульних тварин на міських вулицях. Загалом, враховуючи акції і 2013 року, і нинішню, орієнтовно 90% собак-безхатьків в Ужгороді тепер будуть стерилізовані.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував захисникам тварин за роботу, яку проводять на волонтерських засадах. «Безпритульні собаки на вулицях – значною мірою наслідок недобросовісного ставлення людей, які не дбають про тварин, викидають їх, як набридлі іграшки. Такі собаки не лише мучаться, а й є небезпечними – стають агресивними, хворіють, – наголосив Богдан Євстафійович. – Представники «Чотирьох лап» уже вдруге приїхали в Ужгород і ми вдячні, що вони небайдужі до тварин та допомагають нашому місту. Діяльність українського представництва міжнародної організації допомагає також виховувати молодь, адже відповідальність і любов – найважливіші фактори у ставленні до тварин. Я сам маю трьох собак і категорично не сприймаю жорстокого ставлення до тварин, варварських методів знищення. Міська влада і надалі надаватиме всіляку підтримку, допомогу і сприяння захисникам тварин. Дякую також усім, хто долучається до постійної допомоги тваринам, якими опікується громадська організація «Барбос» у міському притулку».

Реклама

Олександра Лісчишина також подякувала ужгородцям за сприяння їхній роботі, допомогу при відлові. У багатьох інших містах, відзначила, доводилося стикатися з нерозумінням.

«Чотири лапи Україна» сьогодні також із 14 години проводить просвітницьку акцію на площі Театральній в Ужгороді – роз’яснюють про відповідальність за тварин, методи стерилізації, збиратимуть допомогу для тварин у притулку. Усі охочі зможуть обрати собі друга зі «знайд», які наразі живуть у притулку, зробити фото з велетенським, 6-метровим песиком.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно