Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Маленькі закарпатці на кілька годин стали гончарами

Маленькі закарпатці на кілька годин стали гончарами
ВІДЕО ДНЯ

Майстер-клас від дитячої гончарної майстерні «Чарівний глечик» провели для дітей вже вдруге у рамках фестивалю «Майстерня міста», що проходить в Ужгороді на набережній Незалежності, 6, біля будівлі ЦНАПу.

Діти творили під керівництвом гончара Олександра Сенько, допомагали їм волонтери фестивалю. Майстер-клас проходив у три етапи, на першому за роботу взялися наймолодші відвідувачі – група дітей із дошкільного навчального закладу №40, вони робили з глини прості геометричні фігури, з яких потім зліпили черепашок, – повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

Реклама

Старші діти спочатку допомагали малечі, а потім і самі приступили до роботи, ліпили складніші фігури – баранчика або пташку.

На, умовно, третьому етапі Олександр Іванович спочатку сам сів за гончарне коло, продемонстрував усім охочим техніки роботи з глиною на механічному гончарному колі, робота на якому ускладнена необхідністю постійно приводити в рух коло ногами. Потім зацікавлені змогли спробувати попрацювати з глиною на електричному гончарному колі, робота на якому легша, адже не потрібно підтримувати темп обертання кола і працювати ногами, можна зосередитися на діях рук.

Реклама

Гончарство, процес якого схожий на магію, на локації міста викликало захоплення, більшість гостей, які були на першому майстер-класі у вівторок, 22 червня прийшли знову, а чимало нинішніх –  хочуть ще не раз відвідати гурток гончарства, один із яких, до речі, протягом навчального року діє на базі ЗОШ №16 у мікрорайоні Дравці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно