Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські прикордонники підсумували роботу представників агенції "Фронтекс" в Ужгороді

Закарпатські прикордонники підсумували роботу представників агенції "Фронтекс" в Ужгороді

Закарпатські прикордонники підсумували роботу представників агенції "Фронтекс" в Ужгороді

Закінчилась двотижнева робота представників Європейської агенції з безпеки кордонів Фронтекс на пунктах пропуску Чопського прикордонного загону. З моменту запровадження безвізового режиму, прикордонники Польщі, Словаччини та Італії надавали консультативну допомогу як подорожуючим, так і інспекторському складу пунктів пропуску «Ужгород» та «Тиса». Завдяки тісній співпраці, прикордонникам вдалось уникнути можливих фактів непропуску та інших нестандартних ситуацій у відповідальний період перших днів безвізу.

ВІДЕО ДНЯ

Підсумки роботи представників Фронтекса підвели в Ужгороді керівники Чопського прикордонного загону. У ході зустрічі вони висловили щиру подяку за надану допомогу та компетентні консультації з питань прикордонного контролю, – інформує прес-служба Чопського прикордонного загону. 

«За перші 10 днів безвізового режиму поїздок до країн Євросоюзу по біометричним паспортам в пунктах пропуску на ділянці загону на виїзд з України оформлено 2258 українців. Двом з них відмовлено у пропуску словацькою стороною з об’єктивних причин.

Реклама

Отримати такий результат стало можливим в тому числі і завдяки присутності представників агенції FRONTEX у пунктах пропуску, оскільки словацьким та угорським прикордонникам, усвідомлюючи це, було важко знаходити причини для відмови першим громадянам України, що прибували без віз, за звичкою», – наголосив начальник штабу Чопського прикордонного загону.

У свою чергу, європейські колеги висловили вдячність за можливість вивчення контрольних процедур на українській стороні та запевнили у подальшій тісній співпраці з українськими правоохоронцями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно