Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому ужгородці влаштували в місті акцію протесту

Ужгородці за збереження історичних пам’яток. Протягом кількох днів містяни гуртуються навколо спільної ідеї та закликають усіх небайдужих зберегти для нащадків історичний дух міста над Ужем.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку зібралися біля руїн будинку Циріла Фунданича на вул. Волошина, а згодом на площі Поштовій на акції протесту проти знищення архітектурних пам’яток обласного центру Закарпаття.

Містяни підписують листи-звернення до вищого керівництва держави, послів країн ЄС, які межують із Закарпаттям щодо неприпустимості руйнування архітектурно-культурної спадщини. До протестувальників на площі Поштовій вийшли мер Ужгорода, головний архітектор та начальниця відділу ДАБК, аби прояснити ситуацію знесення крамниці Фунданича.

Реклама

Після зустрічі з керівництвом міста, ужгородці продовжують збирати підписи під відкритим листом про ситуацію, що склалася в Ужгороді з охороною культурної спадщини. У соцмережі створили відповідну сторінку, на якій і гуртуються містяни, а також запустили хештег #SaveUzhhorod. Усіх краян закликають бути небайдужими, підписати звернення можна до 28 червня включно.

Тим часом прокуратура області повідомляє, що Ужгородський міськрайонний суд задовольнив клопотання органу досудового розслідування та наклав арешт на історичну будівлю магазину Фунданича. Таким чином, заборонивши забудовнику здійснювати будь-які будівельні роботи на вул. А. Волошина, 47 в Ужгороді. Докладніше – у сюжеті.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно