Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Вона просила допомогти, але ніхто нічого не робив", – мати померлої породіллі

"Вона просила допомогти, але ніхто нічого не робив", – мати померлої породіллі

"Вона просила допомогти, але ніхто нічого не робив", – мати померлої породіллі

Як раніше повідомляло інтернет-видання "PMG.ua", в Ужгороді померла породілля із ненародженою двійнею. Родина жінки звинувачує лікарів у недбальстві. Два дні вагітна скаржилась медикам на погане самопочуття і задуху. Однак лікарі кажуть, що нічим не могли допомогти.

ВІДЕО ДНЯ

28-річна Ірина у 2016 році вийшла заміж та чекала на народження двійні. Перші шість місяців проблем з вагітністю не було, однак з початком сьомого – почали набрякати ноги та стало важко дихати.

"Зразу це було розцінено, як токсикоз другої стадії вагітності. Я побачив, що на нашому рівні ми не справимось з цими набряками і вирішив її направити на вищий рівень – в обласний центр", – розповів завідувач пологового відділення Берегівської районної лікарні Володимир Сагарда.

Реклама

Поки жінка доїхала до перинатального центру, вона не могла дихати через страшну задуху.

"Лікарі не підходили, лише давали таблетки від підвищеного тиску. Вона просила допомогти, ніхто нічого не робив. Ми просили врятувати хоча б доньку і зробити їй кесарів розтин, але лікарі нічого не робили",– заявила мати загиблої Ірина Ламога.

Реклама

Так і не дочекавшись допомоги лікарів, на третій день перебування у лікарні жінка померла. В Ужгородському перинатальному центрі пояснюють, що у жінки діагностували набряки в легенях і прееклампсію – захворювання, яке виникає під час вагітності та пологів. Після смерті породіллі у лікарні створили спеціальну комісію, яка і має дослідити чи зробили ужгородські лікарі все можливе, аби врятувати вагітну жінку.

Наразі рідні найняли адвокатів, щоб довести лікарську халатність. Медики ж свої висновки обіцяють оприлюднити не пізніше 15 липня. Більше – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно